avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 98/1999 vs. CCMUN-Comert 589/2007
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 98/1999 vs. CCMUN-Comert 589/2007

Va aduc in atentie o controversa foarte intalnita in "zilele noastre" la care sper ca voi afla un raspuns corect si intemeiat.
Daca o companie, are un CAEN ce se include in ramura Comert, vrea sa faca o concediere colectiva prevederile carui normativ se aplica pentru platile compensatorii? OUG 98/1999(a) sau CCMUN-Comert 589/2007?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Presedintele, utilizator
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 09:25, 9 Noiembrie 2009
Cititi contractele colective de munca in urmatoarea ordine: CCM la nivel national, CCM pe ramura comert, CCM aplicabil in unitate. Prevederile care sunt favorabile angajatului in cazul concedierii colective le veti aplica fara echivoc.
o spata ineresanta [ link extern ]
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca pe ramura in administratia publica alecramm alecramm buna ziua nu gasesc CCM in administratia publica caut daca se acorda plati compensatorii la disponibilizari colective VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Despre concediere colectiva man2014 man2014 Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca la concedierea colectiva din care am facut si eu parte, pot invoca OUG 98/1999, completata de 49/2002 care se refera la ... (vezi toată discuția)
Concediere bugetar marioboss1 marioboss1 ma intereseaza sa aflu daca pot beneficia de cel putin un salariu compensatoriu conform ccm la nivel national-mentioneaza ca urmeaza sa fiu dat in somaj-desi ... (vezi toată discuția)