avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Buna ziua!Ma poate ajuta cineva cu i nelamurire,va rog?Mama mea are un certificat de mostenitor lasat de tatal ei decedat,cei 2 frati ai ei au renuntat la succesiune si scrie ca mamei mele ii revine intreaga masa succesoriala dar este trecuta si o concubina de a tatalui si scrie ca " in calitate de legatara ii revine folosinta asupra dreptului indiviz din constructia indicata". Mama mea doreste sa imi vanda mie casa si nu stim daca faptul ca concubina tatalui ei,fiinda trecuta pe acel act,va avea vreun drept.
Trebuie sa mergeți cu actele la un notar. Mama nu poate vinde decat ce are, dreptul de proprietate fara dreptul de folosinta pe care il are concubina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ciausu domnica ciausu domnica Buna ziua in anul 2009 am dat o declaratie ca renuntat la succesiunea mamei mele decedata in anul 2008 In masa succesoarala de la aceea data fost trecut un ... (vezi toată discuția)
Certificat unic mostenitor zorro75 zorro75 In urma decesului tatalui meu care conform certificatului de mostenitor din 1971 , in care sora s-a renunta la masa succesoriala, ne-am trezit cu verisori mei ... (vezi toată discuția)
Casa - act vinzare cumparare sssilvia sssilvia Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata ... (vezi toată discuția)