avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia nu afiseaza liste si evidenta e tinuta pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia nu afiseaza liste si evidenta e tinuta pe registre

Buna ziua,
In anul 2016 am cumparat un apartament in care locuiesc din ianuarie 2017. Nefiind vorba de sume mari am ales sa platesc anticipat, asa ca la inceputul anului 2017 am platit pentru jumatate de an, iar in august 2017 pana la finalul anului. La inceputul anului 2018 am mers sa platesc si mi s-a spus ca sunt datoare pe anul 2017, am clarificat pe loc lucrurile cu chitanta emisa. Am platit ca deobicei o perioada de cateva luni. Cand am revenit pentru a plati diferenta pentru anul 2018, aflu ca de fapt am un avans pana in luna octombrie. Fiind sigura ca nu se poate asa ceva, am insistat la doamna administrator sa refaca calculele deoarece nu este corect ce spune si ca as fi putut plati pana in iunie - iulie. A dat-o din colt in colt, a recalculat si a zis "sa zicem iunie". Platesc diferenta pana la finalul anului, ajung acasa si constat pe chitanta din ianuarie era trecut inclusiv luna iulie.
Listele nu se afiseaza niciodata pentru ca le rup datornicii, acum inclin sa cred ca acestea nici nu exista. Are niste registre pe care fiecare scara de bloc, cu fiecare apartament in care numai ea stie cum isi noteaza incasarile.
Am zis ca asa nu mai merge si am trimis scrisoare (in care am solicitat sa mi se comunice defalcat pe fiecare an si luna extrasele de pe listele de plata, inclusiv modalitatea de calcul a cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari) cu confirmare de primire si continut declarat, care nici nu s-a intors, nici confirmarea nu am primit-o.
Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare?
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
laura80a, utilizator
Cel mai recent răspuns: laura80a , utilizator 12:50, 22 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa clarifice,sa piuna la dispozityie proprietarilor orice document al asociatiei de proprietari
Sesizati oficail presedintele de asociatie ,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sa prezinte documentele justificative pentru sumele percepute
Am citit articolul respectiv, adresa pe care am trimis-o a fost redactata catre presedinte. Problema e ca nici nu stiu cum il cheama. Cei din primarie au aceste date?
Azi s-a intors scrisoarea recomandata....nu au ridicat-o.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma plata intretinere incasata de administratora de doua ori pe aceeasi luna SebastianEugen SebastianEugen Buna ziua.Sunt nou inscris pe acest forum si deja vin cu o problema in legatura cu asociatia de locatari. Parintii mei in varsta de 85 de ani locuiesc intr/un ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere kondorul kondorul Buna seara, Va rog cititi cu rabdare. Incepand din iunie 2015 administratorul asociatiei de locatari a fost destituit din functie, deoarece in perioada ... (vezi toată discuția)