avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil - cadru mapn
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil - cadru mapn

buna ziua, am rugamintea sa imi dati un raspuns, daca puteti, pentru urmatoarea situatie:
- tatal copilului - cadru mapn, a depus cererea pentru a ramane in concediu de crestere a copilului
- dupa ce am completat modelul de cerere oferit de primaria locala (credeam ca acest model este valabil la nivel national) si l-a dus la unitatea militara, acestia i-au dat sotului un alt formular particular unitatii. in formularul de la primarie am bifat atat pt acordarea indemnizatiei cat si a alocatiei de stat pt copil. in formularul nou de la unitate nu imi amintesc daca a fost si sectiune referitoare la alocatie.
- cert este ca sotul a primit indemnizatia pe card, nu a primit nici o decizie de acordare a indemnizatiei in care sa fie specificata suma lunara.
- sotul s-a intors mai repede la serviciu si a beneficiat de stimulent.
- acum eu am facut cerere pentru luna ”celuilalt parinte”, iar sotului i s-a parut suspecta suma incasata (fara stimulent, dar totusi trebuiau sa fie cei 200 lei aferenti alocatiei)
- in urma discutiei cu cei de la personalul unitatii i s-a adus la cunostinta ca de fapt el nu a incasat niciodata cei 200 lei pentru alocatie si ca aceasta cerere pt alocatie trebuia depusa la primarie nu la unitate. la depunerea dosarului nimeni nu l-a informat de acest fapt.
- cert e ca daca facem acum cerere pentru alocatie, se da retro doar pe un an, ceea ce nu mi se pare corect.

Ce ne indrumati sa facem pentru a rezolva aceasta situatie? (in mod normal trebuia sa beneficiem de cei 200 lei din moment ce a depus dosarul la unitate)
Cum am putea actiona?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Stimulent de inse rtie ContSters243704 ContSters243704 buna ziua...imi puteti da un model de cerere pt stimulent de insertie? unde se depunde si cand? se depune in mom in care depun actele pt concediu de ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat copil - suma virata gresit andira andira Buna ziua, Am urmatoarea situatie pentru o prietena: in 2006 a nascut, si a facut cerere pentru stimulentul de 300 lei, in momentul in care s-a intors la ... (vezi toată discuția)
Cum sa completez o cerere pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului li2015 li2015 Buna ziua! Sunt mama unui copil nascut pe 11.01.2015. Am lucrat cu contract de colaborator intr-o institutie publica, dar pt ca nu am continuitate (meseria e ... (vezi toată discuția)