avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare certificat mostenitor

Buna ziua as vrea sa stiu daca si in ce conditii se poate anula un certificat de mostenire , prin care succesorii directi renunta la succesiune in favoarea unui singur mostenitor legal din cei trei existenti ( din linia a doua )
Cel mai recent răspuns: crengutacapra , utilizator 14:06, 22 August 2018
Mai exact la cine va referiți prin "linia a doua "?
Este vorba despre casa bunicilor . Cele doua fiice ale lor au renuntat in favoarea unui singur nepot din cei trei existenti . Ceilalti doi nepoti nu figureaza in certificatul de mostenitor. Actul a fost facut in urma cu douazeci de ani.
Daca nu figureaza inseamna ca nu a fost declarat.
Nepotii omisi trebuie sa contacteze un avocat si sa solicite anularea certificatului de mostenitor.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea - vanzarea unui teren aflat in indiviziune adriana_25 adriana_25 Un teren ce apartinea bunicului meu si actualei lui sotii, bun comun, a fost vandut de aceasta fara a fi deschisa vreo succesiune si fara stirea celor 4 ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca sunt printre mostenitori? Nicu_1969 Nicu_1969 Bunicii au murit.In urma lor au ramas doi copii,care au murit si acestia.Unul dintre copii a murit inaintea bunicilor,avand trei copii.Iar cel care a murit ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni apartamentul? RicaRamurica RicaRamurica . Ei au avut un apartament. Ei au avut doua fiice care traiesc: una e mama mea si alta matusa mea. Matusa mea are un fiu .. Matusa mea si mama mea vor sa imi ... (vezi toată discuția)