avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie

Buna ziua. Am o mica nelămurire prietenul meu împreună cu un coleg de munca au închiriat un apartament cu 2 camere ,intre timp am dorit sa vin și eu să locuiesc cu ei. Am anunțat proprietarul ca în loc de 2 persoane vor locui 3 pt a trece la întreținere nr corect de persoane care stau în acest apartament, doar ca ne-am trezit că proprietarul cere mărire de chirie de la 350 de euro la 500 euro, și nu vrea sa recunoasca nici contractul pe care l-am făcut la început, are dreptul să facă acest lucru, menționez că în contractul acela nu este trecut nr de persoane care ar locui în acel apartament? Iar a doua problema ar fi ca proprietarul se cam considera ca la el acasa ,când vine închide geamuri se uita dacă am făcut curățenie, și când i s-a zis ca de acum încolo când va mai veni ,va veni doar când e cineva acasă, ne-a răspuns că e apartamentul lui și că poate face ce dorește. Va rog ajutăti-mă .
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:09, 22 August 2018
Aveți contract de închiriere?

Dacă s-a statornicit în scris prețul contractului nu-l poate augmenta locatorul unilateral.
Totodată, dacă aveți contract și intră neanunțat, puteți face inclusiv plângere penală pentru violare de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu proprietarul la inchirierea unui apartament luciansturz luciansturz Buna ziua, Doresc o parere avizata in legatura cu urmatoarea situatie: O prietena a mea a inchiriat, prin intermediul unei agentii, la inceputul ... (vezi toată discuția)
Am închiriat o cameră într-un apartament. poate intra proprietarul oricând dorește, fără să mă anunțe, ca să verifice toate încăperile? Stefania_Simona Stefania_Simona Bună ziua! Am închiriat cu contract o cameră într-un apartament și locuiesc singură. Întrebarea mea este următoarea: Proprietarul poate intra când ... (vezi toată discuția)
Are proprietara apartamentului unde stam in chirie dreptul sa: Andrei20M00 Andrei20M00 Buna ziua, are Proprietara apartamentului unde stam in chirie dreptul sa: -Ne pune sa cumparam din banii nostrii solutii specifice pt. curatenie. -Ne ... (vezi toată discuția)