avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

În urma decesului tatălui meu eu cu mama și cu fratele meu am mostenit o casa. La notar ni s-a făcut un certificat de moștenitor in 3 exemplare în care suntem toți 3 trecuți, întrebarea mea este:pe cine trebuie să chemăm să vină să ne măsoare casa ca să stim fiecare dintre noi câtă cota parte îi revine? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:43, 22 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un inginer de cadastru.
Acesta nu va masura cotele, pentru că este imposibil. Cotele sunt abstracte și ideale.
Dacă doriți împărțirea efectivă a imobilului, trebuie încheiat un act de dezmembrare a terenului în 3 loturi, aspect care trebuie adus la cunoștința celui care vine sa măsoare, pentru a întocmi 4 schite. Una pe întregul imobil, și cate una pentru fiecare lot.
Dacă intenționați să împărțiți și casa, la fel, trebuie încheiat un act de apartamentare.
În ultima instanta, veti putea încheia un act de partaj voluntar prin care fiecare să își ia în lot cate o porțiune din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o casa.intrebarea ... costelpuiu costelpuiu mostenire-partaj.suntem 2mostenitori-teren plus o casa.intrebarea este:daca se poate imparti terenul in 2 iar casa sa ramina bun comun.mentionez:mediana ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat eder eder Buna ziua ! Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie ... (vezi toată discuția)