Am cerut si am primit o situatie a elementelor de activ si de pasiv ale asociatiei de proprietari.
Pasivul e egal cu activul, pana aici e bine.
Facturi neachitate cu scadenta depasita, o suma mare, mare, pozitiva. Cam cat pentru vreo 6 luni .( acestea sunt inscrise la pasiv, pct 5, " Furnizori....."
Mai multe fonduri, inscrise la pasiv (cu denumiri ciudate si, uneori, chiar contradictorii) , de valori mari, au soldul negativ.
Aceste solduri negative sunt inscrise la pct.l 4 ,, "Soldul altor conturi legal stabilite".
Am cautat pe net sa vad ce o fi putand sa insemne acest lucru., insa lumea nu s-a prea confruntat cu aceasta situatie. Poate nu e neobisnuita, nu stiu, nu am avut pana acum tangente cu contabilitatea. Problema mea e ca nu prea imi plac minusurile, nici ca semne matematice si nici ca semnificatiie .
De aceea, va rog sa-mi spuneti, daca stiti ori va puteti explica, ce ar putea sa insemne soldul negativ al unor fonduri inscrise la pasiv si daca e cazul sa fac verificari mai amanuntite..
Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.
O zi frumoasa tuturor!
Eu sunt proprietar si nu am alta calitate decat cea de membru al asociatiei.
Unul venit de curand in asociatie, dar in principiu grijuliu cu banii proprii.
M-a socat initial suma datoriilor scadente neplatite.
Apoi am vazut ca nimeni nu prea are solduri negative la fondurile din pasiv si sa dea egal la total cu activul, unde toate soldurile sunt pozitive.
elenazan
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista cont de pasiv cu sold negativ.
Ceva nu e corect, ori a disparut numerarul din activ si pentru a-l acoperi au scazut fondurile, ori restantele proprietarilor sau datoriile catre furnizori nu sunt corecte.