avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce inseamna sold negativ la fondurile incluse in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce inseamna sold negativ la fondurile incluse in categoria "Pasiv"?

Buna ziua, din nou!

Am cerut si am primit o situatie a elementelor de activ si de pasiv ale asociatiei de proprietari.

Pasivul e egal cu activul, pana aici e bine.

Facturi neachitate cu scadenta depasita, o suma mare, mare, pozitiva. Cam cat pentru vreo 6 luni .( acestea sunt inscrise la pasiv, pct 5, " Furnizori....."

Mai multe fonduri, inscrise la pasiv (cu denumiri ciudate si, uneori, chiar contradictorii) , de valori mari, au soldul negativ.

Aceste solduri negative sunt inscrise la pct.l 4 ,, "Soldul altor conturi legal stabilite".

Am cautat pe net sa vad ce o fi putand sa insemne acest lucru., insa lumea nu s-a prea confruntat cu aceasta situatie. Poate nu e neobisnuita, nu stiu, nu am avut pana acum tangente cu contabilitatea. Problema mea e ca nu prea imi plac minusurile, nici ca semne matematice si nici ca semnificatiie .

De aceea, va rog sa-mi spuneti, daca stiti ori va puteti explica, ce ar putea sa insemne soldul negativ al unor fonduri inscrise la pasiv si daca e cazul sa fac verificari mai amanuntite..

Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.
O zi frumoasa tuturor!

Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
fun_fun, utilizator
Cel mai recent răspuns: fun_fun , utilizator 07:25, 23 August 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce calitate intrebati ?
Legal ar trebui ca toate sumele consemnate in situatie sa fie individual justificate prin documente contabile
Eu sunt proprietar si nu am alta calitate decat cea de membru al asociatiei.
Unul venit de curand in asociatie, dar in principiu grijuliu cu banii proprii.
M-a socat initial suma datoriilor scadente neplatite.

Apoi am vazut ca nimeni nu prea are solduri negative la fondurile din pasiv si sa dea egal la total cu activul, unde toate soldurile sunt pozitive.

Ce o fi insemnand acest sold negativ, nu stiu.

Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
fun_fun, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista cont de pasiv cu sold negativ.
Ceva nu e corect, ori a disparut numerarul din activ si pentru a-l acoperi au scazut fondurile, ori restantele proprietarilor sau datoriile catre furnizori nu sunt corecte.
Multumesc.
Probabil de aceea nu are nimeni, pentru ca nu ar trebui sa existe.
Prin urmare, va fi necesara o expertiza pe aceasta contabilitate.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
fun_fun, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare gestiune asociatie de proprietari taga27 taga27 Cu ocazia schimbarii administratorului s-a decis verificarea actelor financiar contabile in vederea predarii gestiunii. Eu nu am experienta in domeniul ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)
Situatia activ - pasiv (asociatie de proprietari) migota migota in situatia de activ-pasiv la 31.12.2012 prezentata la Ad generala asociatie din 16.08.2013 apare la elemente de activ (nr crt 8) - Acte de plata pt ... (vezi toată discuția)