avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum schimb numele copilului in situatia asta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum schimb numele copilului in situatia asta

Am divorțat si copilu meu poartă numelele fostului soț eram casatorita cu el dupa divort iam cerut sa fac adn la copil si e al cocubinului el mi-a zis ca nu are nevasta de lasat am nascut si am trecut copilu pe numele lui cum sa procedez sa schimb numele la.copil
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 12:58, 23 August 2018
Buna ziua, trebuie facuta actiune in tagada paternitatii.
Mama sau copilul (prin reprezentant legal) poate introduce actiunea impotriva sotului.
Tatal biologic poate introduce actiunea impotriva sotului mamei si a copilului. Actiunea in tagada paternitatii introdusa de catre cel care se pretinde tatal biologic poate fi admisa numai daca acesta face dovada paternitatii sale fata de copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)