avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari

Buna ziua,

Asociatia din care fac parte a dat in judecata dezvoltatorul unui bloc vecin. Pentru cheltuielile de judecata am pus toti bani conform vot asociatie (50% +1 ) conform statut asociatie.

Ulterior asociatia de proprietari a decis renuntarea la actiunea in judecata impotriva dezvoltatorului.

Avand in vedere ca fac parte din asociatie si decizia asociatiei de a renunta la actiunea in instanta imi provoaca mie un prejudiciu am decis sa contest in instanta decizia asociatiei, iar pentru acest lucru platesc un avocat.

Acum asociatia doreste ca pentru actiunea mea de a da asociatia in judecata sa platesc si cota parte din avocatul asociatiei deoarece fac parte din aceasta.

Este legal acest lucru? Nu reprezinta un conflict de interese?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Costel Br, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:43, 23 August 2018
Pentru ca impunerea cota plata avocat sa fie legal impusa ,este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa detina hotarare judecatoreasca definitiva care sa dispuna obligarea la plata de cheltuieli de judecata=onorariu avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie propietari eugenb2008 eugenb2008 Asociatia noastra are probleme cu cativa locatari care au restante la intretinere. Au fost dati in judecata unde s-a castigat procesul cu restantierii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fosta presedinta de asociatie gabrielg1 gabrielg1 In urma cu 5luni a fost demisa d-na presedinta. Dansa a contestat demiterea si procesul se afla pe rol. Sotul solicita scoaterea de la cota ce-i revine pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)