avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu fosta presedinta de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu fosta presedinta de asociatie

In urma cu 5luni a fost demisa d-na presedinta. Dansa a contestat demiterea si procesul se afla pe rol. Sotul solicita scoaterea de la cota ce-i revine pentru plata avocatului deoarece sotia lui a dat in judecata asociatia si nu poate fi obligat sa plateasca avocatii ambelor parti.
Cel mai recent răspuns: gabrielg1 , utilizator 16:25, 2 Martie 2011
Cheltuielile de judecata se pun pe lista in sarcina unui apartament dupa ce a fost data hotararea judecatoreasca care include si specificatia cine plateste cheltuielile de judecata.
Deci a-i pune inainte pe lista sarcina acestei cheltuieli nu este in regula. Pentru ca nu se stie cine va castiga procesul si cine va plati cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
elga50, moderator
In cazul unei actiuni in instanta,nu pot fi impuse la plata cheltuieli cu avocatul sau de judecata,decat in situatia in care ,daca exista cererere in actiune,instanta poate dispune prin hotarare,recuperarea anumitor sume in sarcina uneia dintre parti
Eu am inteles ca:
Fosta presedinta a dat in judecata asociatia de proprietari si pentru aceasta si-a angajat un avocat caruia-i plateste onorariul din buzunarul personal. Corect!
Asociatia trebuie sa se prezinte la proces si sa-si sustina cauza. Pentru aceasta actuala conducere a angajat un avocat caruia i-a platit onorariul. Corect si acest lucru.
Acum vine necazul pentrui ca noua conducere a decis ca onorariul achitat avocatului ce reprezinta asociatia sa fie repartizat tuturor proprietarilor pe lista de plata si astfel asociatia sa-si recupereze imediat aceasta cheltuiala. Deci pe lista de plata la apartamentul fostei presedinte apare doar o mica parte, ca la fiecare apartament, din onorariul avocatului asociatiei.
Aici este mica greseala. Acest onorariu trebuie consemnat in evidentele contabile ale asociatiei pentru ca atunci cand instanta va da o hotarare, tot instanta va spune si cine, care din cele 2 parti va suporta cheltuielile de judecata.
Este posibil ca fosta presedinta sa fie obligata de judecator sa plateasca, dar este posibil sa nu fie obligat.
Asa ca acesti bani nu ar fi trebuit, deocamdata, repartizati pe proprietari si trecuti pe lista de plata lunara.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat pentru asociatiile de proprietari BADEA MARIA BADEA MARIA Din ce cheltuieli se suporta onorariul avocatului in situatia unui proces pierdut? (vezi toată discuția)
Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata AlainCostea AlainCostea Buna ziua, In cazul urmator: - un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni - au fost demarate actiunile de judecata - a venit si a platit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata frgt_me frgt_me Buna ziua, am avut 3 luni restante la intretinere,am fost actionat in instanta,am achitat datoria restanta,iar maine am termen de judecata, problema este ca nu ... (vezi toată discuția)