avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ONORARIU AVOCAT PENTRU ASOCIATIILE DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ONORARIU AVOCAT PENTRU ASOCIATIILE DE PROPRIETARI

Din ce cheltuieli se suporta onorariul avocatului in situatia unui proces pierdut?
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 11:46, 20 Martie 2019
Onorarul avocatului se suportă de toate ap. conform părții indivize din Asociație , și v-or fi reprezentate in lista de cheltuieli la rubrica cheltuieli pe ap.
Da, este vorba de o cheltuiala comuna a asociatiei de proprietari.

Ce suma ati dat la avocat?
Din cate stiu eu se plateste foarte putin avocatul de asociatia de proprietari.
Daca rezulta 5 lei de apartament...nu cred ca vor fi oamenii suparati...

Nu am inteles insa un lucru.
Partea adversa nu a avut avocat?
Instanta obliga si la plata cheltuililor cu avocatul partii adverse asociatia daca pierde procesul.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca luam in calcul o asociatie medie de 50 de apartamente (vorbim de Bucuresti) cunoasteti vreun avocat care se poate ocupa de un proces pentru 5 lei de apartament adica 250 lei pe total?
La asa preturi as dori sa angajez avocatul respectiv,
La mine in asociatie un proprietar a dat in judecata asociatia .
Aceasta a angajat avocat care in prima instanta a solicitat 1200 lei iar in apel a mai solicitat inca 1200 lei si stiti ce a facut ? nu s a prezentat in apel motivand ca are alt proces la curtea de apel !
Ce este mai grav ? este faptul ca nu stim de unde a platit aceste onorarii - de fapt banuim si daca mai pierde si procesul , sa te ti nene care v a fi suma totala din ambitia unora !.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt situatii distincte
Modul de repartizare cheltuieli de judecata este conditionat si de criteriul cine a formulat actiunea in instanta,pentru ca daca un proprietar a actionat asociatia in instanta iar instanta de judecata a admis actiunea si a dispus hotarare favorabila proprietarului nu exista temei legal sa impui la plata cheltuieli de judecata aceluia care a castigat procesul...

Alte discuții în legătură

Actionare in instanta restantieri Bogdan212 Bogdan212 Buna ziua , Am si eu o nelamuirire . un urma ultimei sedinte de proprietari s-a hotarat actionarea in judecata a unui restantier din bloc . Avand cea mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fosta presedinta de asociatie gabrielg1 gabrielg1 In urma cu 5luni a fost demisa d-na presedinta. Dansa a contestat demiterea si procesul se afla pe rol. Sotul solicita scoaterea de la cota ce-i revine pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata AlainCostea AlainCostea Buna ziua, In cazul urmator: - un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni - au fost demarate actiunile de judecata - a venit si a platit ... (vezi toată discuția)