Onorarul avocatului se suportă de toate ap. conform părții indivize din Asociație , și v-or fi reprezentate in lista de cheltuieli la rubrica cheltuieli pe ap.
Da, este vorba de o cheltuiala comuna a asociatiei de proprietari.
Ce suma ati dat la avocat?
Din cate stiu eu se plateste foarte putin avocatul de asociatia de proprietari.
Daca rezulta 5 lei de apartament...nu cred ca vor fi oamenii suparati...
Nu am inteles insa un lucru.
Partea adversa nu a avut avocat?
Instanta obliga si la plata cheltuililor cu avocatul partii adverse asociatia daca pierde procesul.
Daca luam in calcul o asociatie medie de 50 de apartamente (vorbim de Bucuresti) cunoasteti vreun avocat care se poate ocupa de un proces pentru 5 lei de apartament adica 250 lei pe total?
La asa preturi as dori sa angajez avocatul respectiv,
La mine in asociatie un proprietar a dat in judecata asociatia .
Aceasta a angajat avocat care in prima instanta a solicitat 1200 lei iar in apel a mai solicitat inca 1200 lei si stiti ce a facut ? nu s a prezentat in apel motivand ca are alt proces la curtea de apel !
Ce este mai grav ? este faptul ca nu stim de unde a platit aceste onorarii - de fapt banuim si daca mai pierde si procesul , sa te ti nene care v a fi suma totala din ambitia unora !.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt situatii distincte
Modul de repartizare cheltuieli de judecata este conditionat si de criteriul cine a formulat actiunea in instanta,pentru ca daca un proprietar a actionat asociatia in instanta iar instanta de judecata a admis actiunea si a dispus hotarare favorabila proprietarului nu exista temei legal sa impui la plata cheltuieli de judecata aceluia care a castigat procesul...