avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventia civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventia civila

Poate incheia o persoana fizica o conventie civila de prestari servicii fara a fi PFA?
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 17:44, 7 Noiembrie 2009
Poate incheia o asemenea conventie cu conditia sa aiba 18 ani in cvalitate de angajator nu este necesar sa fie PFA
Ma refeream la o persoana fizica fara identitate juridica ... in calitate de colaborator.
o persoana fizica poate fi parte in cadrul unei conventii civile fara a fi autorizat ca PFA.
de fapt una o exclude pe cealalta intrucat un PFA face activitati comerciale, iar conventia civila presupune ca respectiva activitate nu se desfasoara ca activitate comerciala, ci numai ocazional (adica raportul juridic este de drept civil, nu comercial)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii sau conventie civila intre un srl si o persoana fizica crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog mult sa ma ajutati. Am un SRL si doresc sa angajez o persoana pentru executarea anumite lucrari de instalatii. ... (vezi toată discuția)
Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Conventia civila say say Buna ziua As dori sa aflu mai multe detalii despre conventiile civile de prestari servicii si contractele de prestari de servicii - munca, legislatie, cum ... (vezi toată discuția)