avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces in curtea blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces in curtea blocului

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 12 apartamente pe un teren privat din care detin si cota indiviza, la fel ca celelealte apartamente. Pentru ca suntem putini, nu avem asociatie, drept urmare, deciziile pe spatiul comun sunt la mica intelegere.
Blocul are o curte interioara care este pe acest teren privat. Acest teren este in imediata apropiere a policlinicii comunei, si pana sa construiasca primaria parcare speciala pentru policlinica, a fost folosita ca si parcare de toti vizitatorii care veneau la policlinica.
Acum cand policlinica are propria parcare, vrem sa ingradim accesul in aceasta curte a noastra, nu neaparat pentru accesul la policlinica, ci pentru un individ din apropiere (care nu este copropietar) care si-a inchiriat curtea casei lui unei societati comerciale, si acum isi parcheaza masinile in curte la noi.
Ce putem face cu acest individ sa il fortam sa nu parcheze la noi in curte, refuzand sa elibereze terenul, cand i-am comunicat ca se afla pe un teren privat?
Ca un PS, cunoastem, exact datele topografice ale terenului, deoarece terenul nostru a fost intr-un litigiu pentru dreptul de servitute pt acces in alta curte din apropierea terenului. Drept castigat si evident respectat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionutz72 , utilizator 09:07, 24 August 2018
Daca este teren privat,aveti dreptul legal sa il delimitati si sa il imprejmuiti
Privitor la accesul in curtea respectiva,,analizati varianta instalarii unui sistem de acces
Multumesc pt raspuns!
Pana atunci, ii putem face individului plangere penala pt tulburare de posesie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)