avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Neintelegeri cu constructorul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Neintelegeri cu constructorul

Buna ziua,
va scriu pentru a va cere opinia vis a vis de o situatie pe care o am cu constructorul care a realizat si montat geamurile si usile de la casa. Au inceput sa apara probleme imediat dupa montare(noiembrie 2017) . la acel moment am anuntat constructorul de problema. Intre timp am fost plecat din tara din februarie pana in august. Acum cand m-am intors, am sesizat probleme grave la un geam si o usa, fiind absolut imposibil sa le inchid. Am anuntat constructorul in nenumarate randuri, insa refuza sa faca ceva .

Ce pot face in acest caz? Tinand cont ca nu am nici un document semnat intre mine si constructor (nici factura/bon fiscal). Am doar discutia pe whatsapp.

Multumesc antincipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 11:23, 23 August 2018
Aveti in vedere art 1863 Cod Civil prin care se prevede ca antreprenorul datoreaza garantie contra viciilor lucrarii si pentru calitatile convenite, potrivit dispozitiilor privind garantia lucrului vandut, care se aplica in mod corespunzator. Puteti sa intentati o actiune impotriva constructorului pentru ca nu v-a remediat viciile aparente si pe care nu le-ati acceptat la predare. Puteti sa va folositi de discutia de pe whatsapp dar nu va garanteaza nimeni ca acesta este un probatoriu indestulator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nou. vicii ascunse descoperite. pot denunta contractul? in cat timp trebuie sa remedieze constructorul problemele? bpapiiro bpapiiro Salut, in 2008 am achizitionat un apartament + garaj la subsolul blocului. Insa, am descoperit mai multe vicii ascunse si ori de cate ori ma duc la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am apelat la o firmă pentru montarea unor geamuri ... Daniel0706 Daniel0706 Bună ziua. Am apelat la o firmă pentru montarea unor geamuri pentru casă, tot de la ei le-am si cumparat. Dupa ce am curățat gemurile am observat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Infiltratii lora20 lora20 Buna ziua, Am o problema cu un apartament pe care l-am achiziționat in octombrie 2009, acest apartament este situat la etajul 3 din 4, dar etajul 4 ... (vezi toată discuția)