avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termeni juridici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termeni juridici

sunt student anul I si va rog sa-mi scuzati incapacitatea,cum se poate defini cvasiuzufruct.
probabil stiti deja ce inseamna uzufructul, asa incat, am sa incerc sa va explic ce inseamna si cvasiuzufructul.
Pe cand in cazul uzufructului vorbim despre un drept de uzufruct asupra unor bunuri necomsumptibile,( a caror substanta nu se cnsuma, oricat le-am folosi) la cvasiuzufruct avem bunuri consumptibile, a caror substanta se consuma insa, uzufructuarului ii revine indatorirea de arestitui bunuri de aceeasi calitate, cantitate si valoare , intocmai ca cele primite. Cu alte cuvinte, se transmite insasi proprietatea bunului/bunurilor care fac obiectul uzufructului , existand obligatia de restituire mentionata anterior.
Daca mai sunt nelamuriri, puteti intreba. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi imobil cu uzufruct Bighydeva Bighydeva Buna seara, as dori sa stiu daca o persoana care locuieste intr-un imobil in baza unui contract de uzufruct poate aduca persoane straine in acel imobil, de ... (vezi toată discuția)
Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare ContSters371700 ContSters371700 Buna ziua! Poate un contract de vanzare sa-si produca efectele dupa decesul instrainatorului, adica proprietatea si folosinta sa se transmita in momentul in ... (vezi toată discuția)