avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata in numele altei persoane
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata in numele altei persoane

Am o situatie cu un client. Persoana fizica (A), unde i s-a emis 4 facturi de servicii de furnizare apa. Dar facturile lui A, trebuie platite de B – o persoana juridica, deoarece beneficiar al apei potabile furnizate a fost B, care a cumparat imobilul lui A, inainte ca A sa rezilieze contractul de v-c apa potabila. B nu a detinut contract cu furnizorul de apa, si a revandut imobilul. Cum poate B sa achite aceste facturile de apa si sa inregistreze aceste plati in contabilitate?
Cel mai recent răspuns: ovi1968 , utilizator 16:42, 23 August 2018
Sa se emita factura si chitanta pe numele celui care plateste.
Nu este o plata pentru altul daca el consuma...
....nu pot emite o noua factura pe numele lui B. Nu am raport comercial. Singura solutie este o subrogatie conventionala, prin care B achita datoria lui A. Intrebarea este, daca B poate inregistra aceasta cheltuiala in contabilitatea firmei si poate deduce si TVA? Exista p prevedere speciala in codul fiscal, cu privire la astfel de cazuri? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire apa la tot blocul BX BX Datorita a doi datorinci din 50 care nu si-au achitat facturile la apa, asociatia a primit o notificare de la compania de apa ca vor opri apa in tot blocul ... (vezi toată discuția)
Sistare apa david70 david70 buna ziua.. exista o lege care interzice sistarea apei potabile la bloc.?? multumesc.. (vezi toată discuția)
Furnizare apa potabila kent1 kent1 am contract de furnizare a apei potabile cu o firma, nu am restante la plata facturilor catre furnizor si toturi dupa modernizarea retelei de apa am fost ... (vezi toată discuția)