avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare tevi coloana principala bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare tevi coloana principala bloc

Buna ziua! In anul 2016, am cumparat un apartament prin programul Prima casa in zona Piata Sudului. Acest apartament a fost renovat de la zero. In iarna 2016-2017, cand s-a dat fdrumul la apa pe coloana pentru incalzirea caloriferelor, coloana principala a explodat, aceasta fiind din pexal. Am facut o cerere catre asociatia de proprietari, prin care i-am instiintat ca atat coloana principala din bucatarie, baie, cat si din dormitor sunt din pexal si exista riscul ca acestea oricand sa explodeze. Constatarea a fost facuta atat de administrator, cat si de presedinte impreuna cu un instalator, spunandu-mi ca nu este normal ca aceste tevi sa fie din pexal, ca pot exploda oricand si ca vor fi inlocuite. Acceasi problema mai exista si la alte doua aparatamente. In cursul zilei de ieri, 23.08.2018, a avut loc adunarea comitetului asociatiei de locatari, avand ca ordinea de zi, inlocuirea tevilor de la cele 3 apartamente. Cererea a fost respinsa pe motiv ca, nu toti locatarii doresc sa dea bani pentru inlocuirea acestor tevi, ce apartin de coloana principala si ca trebuie sa fie stranse semnaturi de la toti locatraii, pentru inlocuirea acestora. As dori sa stiu daca, din punct de vedere legal, poate exista o rezolvare. va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:52, 25 August 2018
Buna dimineata
Apartamentul are asigure care acopera si eventualele pagube produse de eventuala explozie a tevi. Daca da sunteti intr-un fel acoperit pentru remedierea eventualelor pagube, urmand a fi acoperite de asigurator, urmand ca acesta sa recupereze suma de la asociatie, tot ea platind si reparatia dupa explozie, precum si alte pagube,, pe cale judecatoreasca. Cel putin asa vad eu situatia daca nu se reuseste schimbarea tevi pana in sezonul rece...
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
Ionut.ion, utilizator
Nu stiu exact daca am asigurare in ceea ce priveste spargerea tevilor. In cazul in care asigurarea nu acopera acest aspect, o alta solutie?
Instalatia in discutie reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Dispozitia in vigoare prevede obligatia proprietarului sa achite lunar cotele de intretinere inclusiv parti comune
Nu este dupa cum vor locatarii sa dea sau sa nu dea bani.Banii se vor strange obligatoriu, vor fi trecuti la fondul de reparatii.Daca nu platesc,vor fi penalizati.
Pentru schimbarea coloanelor nu este nevoie de Adunare Generala...este obligatorie intretinerea partilor comune.
Dar cum ii pot obliga sa dea bani? Ma pot lega de niste articole din lege? As dori sa dau in judecata asociatia de proprietari, dar nu cunosc temeiul legal.

Alte discuții în legătură

De un an de zile mă încerc să conving asociația să repare o porțiune de pe acoperiș și nu reușesc, spun că oamenii nu vor să contribuie cu bani. cum se poate rezolva această situație? Florinacios Florinacios Locuiesc într-un bloc de garsoniere la etajul 3 si am fost inundat din cauza coloanei apei pluviale. S-au facut reparatii pe acoperis pe coloana mea (refacut ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)
Urgent! tevi de caldura vs centrala proprie serena82 serena82 Buna ziua, Am o mare problema. Eu am centrala termica proprie la apartament, insa mi-au ramas si tevile de caldura pentru ca vecinii de la celelalte doua ... (vezi toată discuția)