avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Avansul platit ptr achizitia intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Avansul platit ptr achizitia intracomunitara

Buna ziua , am achitat un avans unei firme din UE , pentru achizitia de utilaje . Firma vanzatoare nu imi emite factura pentru suma achitata , motivand, ca pentru avansuri nu poate emite factura cu tva zero . Va trebui sa-mi emit eu o autofactura pana in a 15 zi a lunii urmatoare si sa declar acest avans in D 390 ? sau nu am nici o obligatie , la momentul livrarii voi plati mai putin cu suma achitata in avans si se vor regla lucrurile
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GabrielaBiro , utilizator 09:55, 28 August 2018
Ma poate ajuta cineva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva avans din ue ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema : incasez avans de la un client din UE ( cod valabil tva vies) reprezentand o plata in ... (vezi toată discuția)
Se declara in 390 facturile de avans MGHEORGHE78 MGHEORGHE78 Am urmatoarea situatie: o factura de avans piese ( furnizor din Austria)- pe care am si platit-o. Locul livrarii nu este specificat in contract ( in acest ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)