avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Disparut de la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Disparut de la domiciliu

Buna ziua! Este vorba de bunicul meu care a disparut de la domiciliu inca in anul 2002. Era anuntat la politie, ei au pus pe lista persoanelor disparute, unde este si in ziua de azi. Cat timp va mai fi pe lista aia fara sa stim ceva despre el? Se poate cere oprirea urmaririi? Se poate cere ca sa fie declarat decedat? Daca da, ce trebuie sa facem? Bunica mea platea tot timpul cotizatia la casa de pensii, cu banii aia ce se va intampla?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 00:05, 7 Noiembrie 2009
Daca ajung in vreo puscarie prin strainatate au si ei dreptul sa dea telefon , sa isi instiinteze rudele , oricum se va sti cu certitudine ca nu sunt disparuti sau decedati. In cazul asta exista un control si nu exista dubii.
Asa a considerat legiuitorul ,ca daca au trecut patru ani din ziua in care persoana a fost vazuta ultima data sau din ziua in care s-au primit ultimele vesti de la ea , persoana in cauza ar putea fi declarata decedata prin procedura de declararea judecatoreasca a mortii. A lasat insa portitele pentru situatia in care persoana revine , deci nu i se ia definitiv acest drept .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)
Declararea judecatoreasca a mortii Adelina t Adelina t Am si eu o intrebare............Care este legea care reglementeaza procedura declararii judecatoresti a mortii?Si care ar fi intreaga procedura de urmat(ce ... (vezi toată discuția)
Curatela pentru persoana disparuta florina.ciurca florina.ciurca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau informatii referitoare la curatela, avand in vedere cele mentionate mai jos: O cunostinta doreste sa instituie ... (vezi toată discuția)