am ctr pe perioada nedeterminata la o firma ... de 1 luna am inceput ... ieri am gresit o factura ( alte greseli nu au fost desi dansul imi pune in carca si greselile nepoatei dansului )ptr ca m am grabit sa plecam ..mi a zis patronul sa imi caut in alta parte ...greseala mea nu a afectat material sau imaginea firmei intrucat factura nu a fost trimisa catre client.. nici nu pit demobstra greseala .. in ctr de munca scrie clar nu este cazul de perioada proba, sunt director economic si studiile si experienta sunt suficiente ..
.. nu stiu cum sa rezolv necazul ptr ca nu imi pot da demisia pur si simplu ...pb e ca dl patron vb foarte urat .. injura si face circ
. mi a zis ca astazi sa nu mai vin si sa imi dau demisia
a zis sa vin luni sa vorbim ... am gresit e adevarat dar intr o luna am o greseala ieri si asta ptr ca am facut ff cu suma in plus chiar cand plecam si nu am verificat .. nu a pierdut bani din cauza mea si nici imaginea firmei nu are de suferit .am ctr de munca.. o minuta si mai am fisa postului...
de la angajare ma tine intr o teroare injura si se poarta f urat dar nu am ce face am tacut si l am ignorat ...
mi a pus in vedere sa nu raman gravida ca ma da afara ... m a pus sa dau anunt de angajare sa ii gasesc fete tinere pe post de secretare sa le duca in Austria si alte mizerii eu vb frumos ... cu dvs el injura nu vreti sa stiti ce e la gura lui
el cica e patron
zice sa imi dau demisia si sa nu mai vin .
am incercat sa vb azi cu dansul dar este un ... si nu ai cu cine discuta ... intr o luna au plecat 8 persoane cu demisie ptr vb foarte urat, ameninta in stanga si in dreapta ca el e patron . eu nu imi pot da demisia ptr ca am un contract si nu e normal ...
problema e ca vb foarte urat cu toti ... tare ... dansul este buricul pamantului cica daca ma taie vrea sa nu curga sange asa mi a zis azi cand eu am inceput sa plang de frustrare ..mi am vazut de treaba si l am ignorat desi a vb multe lucruri pe care imi e jena sa le reproduc ...
am gresit ieri atat ... nu am primit nici un avertisment ... cum sa imi dau demisia si sa plec asa il pot da in judecata ?!
eu nu pot pleca prin demisie .. imi voi gasi greu de lucru si in plus nu e corect sa isi bata joc de oameni in acest fel. 8 persoane intr o luna au plecar cu demisie ( fara exagerare!) daca cei de la ITM verifica situatia se pot lua masuri impotriva acestui abuzator ?
dansul mi a spus sa imi dau demisia iar in ctr scrie ca in caz de demisie am dreptul la preaviz 45 zile lucratoare ... nu vreau decat sa muncesc si sa fiu respectata ...
luni ma gandesc sa il inregistrez ma ajuta cu ceva in instanta ?
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
eu ce ar trebui sa fac luni , cum sa ma comport ?
nu pot accepta sa imi dau demisia si in plus nu vad de ce m ar putea concedia, nu poate nici macar sa dovedeasca acea eroare intrucat a fost indreptata si clientul a primit ce trebuie ...
cum sa rezolv luni ? merg la munca pur si simplu ?
Daca va dati demisia pierdeti dreptul la somaj.
(Dreptul la somaj il aveti, daca ati lucrat 12 luni fulltime in ultimii 2 ani. Daca ati lucrat parrtime, atunci se recalculeaza timpul proportional.) LEGEA nr. 76 din 16 ianuarie 2002, reactualizata cu valabilitate începând cu data de 09 Iulie 2018, art. 34, art. 16 si art. 17.
Daca ati lucrat/cotizat sub 12 luni (la firma actuala 1 luna, dar conteaza si daca ati lucrat in alta parte) atunci acesta nu este un aspect, bineinteles.
Atat timp cat nu ati primit in scris instiintarea de desfacere a contractului dvs. de munca, prezentati-va la locul de munca. Altfel patronul poate invoca absenta nemotivata de la locul de munca si sa va dea afara disciplinar.
Ganditi-va ce vi se merita. Doriti neaparat sa stati in conditiile actuale? Atunci, daca aveti nervi tari si va informati, puteti avea castig de cauza (in instanta). Pt. asta trebuie insa sa asteptati decizia de concediere, acesta este actul concret pe care puteti sa-l contestati.
Inregistrarea nu stiu cat va ajuta, dar daca o puteti face neobservat.... eu vorbesc doar pt. mine, as face-o si apoi daca foloseste sau nu se va vedea ulterior.
Este stabilit in CIM o perioada de proba si va mai aflati in aceasta?
Nerespectare preaviz
maya01
Cat de mult ma poate afecta o incheiere din motive disciplinare a contractului de munca? Va intreb ptr ca eu la jumatatea lunii august mi-am dat demisia din ... (vezi toată discuția)