avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum percep suma datorată mie, ca prestator de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum percep suma datorată mie, ca prestator de servicii, de către beneficiar, cu tot cu penalizările de întârziere?

Cum percep suma datorata mie ca prestator de servicii in urma penalizarilor de intarziere a platii facturilor de catre beneficiar, in conditiile in care contractul include o clauza de penalizari in valoare de 0.1% din valoarea facturii pe zi de intarziere? Cum procedez, daca beneficiarul inca nu si-a platit factura si nici nu stiu cand o va plati? Se factureaza? Se trimite doar instiintare?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Il notificati sa plateasca factura a carei data scadenta a trecut, precum si penalitatile de intarziere stabilite conform contract. In situatia in care nu da curs notificarii dumneavoastra, il veti chema in judecata. Dupa obtinerea unei hotarari favorabile si dupa recuperarea sumei reprezentand debit si penalitati de intarziere prin executare silita, veti emite factura pentru penalitati intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de plata???!!!! un necunoscut un necunoscut Buna ziua. As vrea sa ma ajutati cu cateva informatii.... am emis unei societati o factura reprezentand cv prestari servicii (pe baza ... (vezi toată discuția)
Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere facturi neincasate talmacel talmacel Buna ziua, Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma, si in contract la penalitati scrie \" Pentru intarzieri mai mari de 30 zile, ... (vezi toată discuția)