avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Despre Facultate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Despre Facultate

Salutare am o nedumerire in ceea ce priveste faculatate ! M-am incris la 2 facultati si din asta 2 am reusit sa fiu admis doar la una tin sa mentionze (nu imi prea place aceasta facultate ) sunt la BUGET , primul an ! Vreau sa incerc sa vad cum este la aceasta facultate , presupunem ca nu imi place si vreau sa nu o mai fac ! Se poate sa renut dupa un an de facultate ?
Cel mai recent răspuns: Bazil Micu , utilizator 00:50, 25 August 2018
Salut, poți în orice moment să te retragi de la studii. Consultă site-ul facultății sau întreabă la secretariat. Un alt instrument pe care îl ai este întreruperea studiilor, cunoscută drept ”înghețarea anului”, care reprezintă de fapt un an studențesc de pauză si care se poate prelungi de la an la an timp de 3 ani maximum, parcă, dar variază de la universitate la universitate și trebuie să fi obținut numărul necesar de credite astfel încât să nu fii exmatriculat iar apoi poți relua de unde ai rămas.
De asemenea, din câte știu eu, poți beneficia de un singur ciclu studențesc la buget. De exemplu, dacă ai fost un an la buget la facultatea x care durează 3 ani, o să mai poți fi la buget încă 2 ani din cei 3 necesari pt terminarea facultății y. Cel mai bine ar fi să iei legătura cu facultatea. Baftă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare facultate ade1234 ade1234 Buna ziua! Povestea suna cam asa : mi s-a ivit oportunitatea de a lucra pe un alt domeniu decat pe cel pe care il studiez (fiind anul 2 la aceasta facultate) ... (vezi toată discuția)
Interpretare art 142 legea 1/2011 girta_angelica girta_angelica Buna ziua! Am absolvit in 2010 o facultate (3 ani) astfel: - primul an cu taxa; ... (vezi toată discuția)
Efectuare studii bugetate de stat ywyonut2007 ywyonut2007 Buna ziua, Am absolvit o facultate particulara cu taxa(3ANI) si m-am inscris la un master(2 ANI) de stat dar inca nu l-am absolvit(adica am ramas cu 3 ... (vezi toată discuția)