avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare Art 142 Legea 1/2011
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare Art 142 Legea 1/2011

Buna ziua!

Am absolvit in 2010 o facultate (3 ani) astfel: - primul an cu taxa;
- al doilea an subventie;
- al treilea an subventie.
In prezent sunt studenta la a doua facultate (4 ani).
- primul an l-am facut in regim cu taxa;
- al doilea an pe loc subventionat;
- momentan trec in anul 3, cu media mea ma incadrez la subventie, insa mi s-a spus ca s-a modificat legea si nu mai am dreptul sa beneficiez de subventie.
Initial mi s-a spus ca am dreptul la 2 ani subventie la cea de-a doua facultate, ca prin cumul aritmetic cu ceilalti 2 ani de la prima facultate sa beneficiez de un total de 4 ani subventionati, reprezentand intregul program de invatamant de la cea de-a doua facultate.

Art. 142 Legea 1/2011: "(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.

(7) Persoana admisă la un program de studii universitare de licenţă, master sau doctorat are calitatea de student, respectiv student-doctorand, pe întreaga perioadă a prezenţei sale în cadrul programului respectiv, de la înmatriculare şi până la susţinerea examenului de finalizare a studiilor sau exmatriculare, mai puţin pe perioadele de întrerupere a studiilor."

Va rog sa-mi spuneti daca mai am sau nu dreptul la subventie, in conditiile in care in anul 2 de la aceeasi facultate mi-au recunoscut acest drept.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:20, 21 Septembrie 2013
Doar universitatea respectiva va poate lamuri, intrucat ciclul de licenta pentru care ati beneficiat de subventie s-a incheiat. Daca universitatea respectiva are stipulata o prevedere care sa sprijine o compensare, atunci beneficiati de ea, in baza Cartei universitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de subventie pentru studii la stat Cody69 Cody69 Buna ziua. Am urmatoarea problema.I anul 1990 am fost admisa la Facultatea de Limbi straine , Universitatea Bucuresti dar nu am terminat ciclul de studii , am ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de master la buget daca am avut licenta la buget, studii de lunga durata? simona.maria simona.maria Buna ziua, daca am studii universitare de lunga durata efectuate la buget (4 ani 2002-2006), mai pot beneficia de master la buget. In legea invatamantului ... (vezi toată discuția)
Reincepere studii la alta universitate de stat, cu subventie doddobtv doddobtv Buna ziua! Situatia este urmatoare: Sora mea a facut 1 an de zile la universitatea X (de stat). A renuntat, si acum a intrat la universitatea Y (tot de stat). ... (vezi toată discuția)