avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj în urma succesiunii după tata. Cum putem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj în urma succesiunii după tata. Cum putem evita ca unul dintre copii să se mute în casă cu mama?

Buna ziua. Adresez intrebarea pentru soacra mea, care in urma decesului sotului, imparte casa dobandita in timpul casatoriei cu copiii acestuia din prima casatorie, dansei revenindu i 3/4 din casa, iar celor 3 copii 1/4.
Unul din baieti intentioneaza sa se mute in casa cu batrana, care este in varsta de 82 de ani.
Acest lucru nu il dorim, casa este relativ mica, are 3 camere, iar sanatatea dansei nu permite sa suporte atitudinea domnului care doreste sa se mute, acesta consumand permanent bauturi alcoolice, este recalcitrant, violent.
As dori sa stiu care este procedura legala pentru a evita aceasta neplacuta situatie. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Edwinn , utilizator 13:50, 26 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Încheiati un act de partaj. Fie amiabil, la notariat, fie deschideți o acțiune în instanță prin care solicitați ieșirea din indiviziune și atribuirea imobilului în lotul mamei, urmând ca aceasta să achite celorlalți moștenitori o sulta. Astfel mama va deveni proprietarul exclusiv al imobilului, fiind singura in masura sa decidă pe cine primește.
2. O luati pe mama dvs să locuiască cu dvs sau cu alt frate.
3. Schimbați yala și o "instruiti" pe mama sa nu ii permita mutarea in imobil.
4. Se muta un alt fiu cu mama.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate muta asa prin simpla vointa in imobil, chiar daca are drept de proprietate in urma dezbaterii succesiunii.

Faceti succesiunea la notariat si ulterior - daca nu se poate incheia un partaj voluntar la notar -mergeti in instanta pt partaj, solicitand atribuirea bunului catre soacra dvs.. In urma procesului se va stabili valoarea sultei pe care soacra o va plati copiilor sotului si astfel dansa va ramane proprietar pe 100 % din imobil.
Multumesc pentru raspunsuri. Sper sa reusim sa rezolvam. Persoana respectiva considera ca i se cuvine parte din casa si se poate muta oricand, avand si o sitiluatie" delicata" la momentul de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea unui apartament mostenit george1972 george1972 Cele mai urite procese sunt acelea la care se ajunge din cauza neintelegerii fratilor.Sotul meu au mostenit impreuna cu fratele si sora lui doua apartamente. ... (vezi toată discuția)
Daca nu sa facut succesiunea are dreptul sa ma dea afara din casa? alexandrina36 alexandrina36 Buna ziua,in urma cu 30 ani a murit bunica si singurul mostenitor pe casa si teren a fot socrul meu trecut ne mai avand alti copi bunica sau alt ... (vezi toată discuția)
Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)