avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA

Daca in contractul de comodat pentru sediul profesional al PFAului nu am specificat suprafata camerei in care imi voi desfasura activitatea, cum pot sa deduc cheltuieli de intretinere (apa, gaz, curent)?
De asemenea, pot sa-mi deduc cheltuile de benzina daca masina pe care o folosesc este pe numele parintilor mei?
De ce acte justificative am nevoie pentru a-mi deduce aceste cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:40, 25 August 2018
Deduceti 50% din cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații, aferente auto folosit de contribuabilul pfa care nu este utilizat exclusiv în scopul desfășurării activității si pentru care intocmiti contract de comodat cu proprietarul.
Pentru contractul de comodat la camera semnati un act aditional prin care aduceti completarile necesare si care sa va ajute ulterior la calcule.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli la pfa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca in baza unui contract de comodat pot deduce 1/3 din cheltuielile imobilului unde PFA-ul isi are sediul. Din pacate nu stiu: - baza ... (vezi toată discuția)
Deduceri fiscale pt.pfa rodastrid rodastrid As dori sa stiu de ce deduceri fiscale pot beneficia in calitate de PFA.Am incheiat un contract de comodat prin care imi revine 50% din suprafata ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)