avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate zile obigatorii de preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate zile obigatorii de preaviz?

Buna ziua, sunt angajata in cadrul unei companii din luna aprilie, iar pe data de 24august mi-am dat demisia.Initial stiam ca ar trebui sa stau in preaviz vreo 2 saptamani. Angajatorul doreste sa stau 20 de zile fara libere. Este legal. Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
Addyana, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:26, 25 August 2018
Trebuie sa respectati preavizul din contract care este in zile lucratoare.
Nu este obligatoriu ca preavizul sa fie în zile lucrătoare.

Preavizul în cazul demisiei este cel mentionat în contractul dvs. de munca și nu altul.
Aveti dreptate, ramane la latitudinea angajatorului chiar daca in codul muncii sunt prevazute zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia si drepturile angajatului anmarr anmarr Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de demisie si de Noul Cod al Muncii. 1.In cazul depunerii demisiei este necesar un preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie - 15 sau 20 de zile si_monna si_monna Buna ziua! Vreau sa imi dau demisia si in contractul de munca, pe care l-am incheiat in 2010, scrie: \"perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)