avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Green card
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Green card

Buna ziua! In anul 2007 am depus o aplicatie pentru obtinerea green card ului pentru state, parintii sotului meu devenind la acel moment cetateni americani. Dupa vreo doi ani am primit raspuns de la departamentul de stat sua ca aplicatia este acceptata, sa nu vindem nimic in tara si sa stam la coada la viza. In anul 2012 am divortat. Mentionez ca avem impreuna trei copii. Recent am aflat ca viza va fi disponibila anul viitor. Intrebarea mea este, daca avem copii impreuna si acestia primesc rezidenta, logic as primi si eu? Din ce stiu asa ar fi. Eu sunt necasatorita, daca m as recasatori, viitorul sot ar primi si el rezidenta in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:39, 26 August 2018
Green Card-ul se acorda in anumite conditii (de ex. reunificarea familiei la sot), daca aceste conditii s-au schimbat intre timp, s-ar putea ca Green Card-ul sa nu mai fie valabil. In orice caz, sunteti obligata sa aduceti la cunostinta autoritatilor americane orice schimbare in situatia dvs. matrimoniala si in cea financiara. A nu le fi adus la timp aceste lucruri la cunostinta este infractiune (frauda de imigrare), caz in care va asteapta puscaria, expulzarea si primiti interdictie pe SUA (inclusiv pe zborurile care poposesc temporar in SUA, deoarece aeroporturile din SUA nu au zone extrateritoriale).

Rezidenta pentru copiii dvs. poate fi diferita de rezidenta pentru dvs., functie de cine considera autoritatile americane ca trebuie sa poarte de grija copiilor.

Rezidenta pentru viitorul dvs. sot va fi obiect al unor proceduri ulterioare, in acest moment nici macar nu e sigur ca dvs. ati avea drept de rezidenta in SUA.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie de convenienta Getila23 Getila23 Buna ziua. Am facut cu o persoana o casatorie de convenienta, pentru a dobandi green cardul in SUA. Numai ca persoana respectiva, m-a tepuit, nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Viza sua - cazier duikan duikan daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)
Avantajul de a fi si cetatean ungar constantinu constantinu In curand o sa primesc cetatenia maghiara am facut toate aceste demersuri pt a obtine pasaportul maghiar cu care am inteles ca nu ai nevoie de viza pt SUA ... (vezi toată discuția)