avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie

Casatoria efectuata in sua dintre un cetatean roman si amenrican apare in bazele romanesti ?
Ambasada Romaniei din WA stie dar mai concret sunt interesata daca cei de la elibararea pasapoartelor din Romania au in evidenta acest fapt
Cel mai recent răspuns: Diola , utilizator 00:08, 27 August 2018
Ca sa stie trebuie sa urmați procedura transcrierii certificatului de căsătorie. Ati urmat in tara sau la ambasada procedura asta?
Am incercat din sua dar cei de la ambadasa mi au zis ca nu pot inregistra casatoria fara document valabil din romania ( pasaport sau buletin )
Eu am rezidenta in sua si m am gandit sa merg in romania sa fac pasaport romanesc ...ma intorc in sua si inregistrez casatoria ( platesc evident amenda )...

Varianta “legala” e sa ma duc acasa sa imi fac buletin provizoriu de Romania ca apoi sa imi pot inregistra casatoria. Practic statul tot te obliga sa declari in fals.
Nu inteleg unde declarati in fals. Puteti înregistra căsătoria si in Romania.
La ambasada mi au spus ca avand green card sa aplic pentru pasaport cu rezidenta in state. Cand am inceput procesul mi s a spus ca trebuie intai sa inregistrez casatoria in romania dar pe care nu pot sa o fac fiindca nu am document romanesc valabil ( ori pasaport ori buletin)
Cand am zis ca conform legii trebuie sa declar fals m am referit ca singura solutie prezenta e sa ma duc in romania cu documentul de calatorie , in Romania sa declar in fals ca am domiciliu in Romania pentru a imi putea face buletin necesar inscrierii casatoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)