avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detinere animale de companie fara acordul locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detinere animale de companie fara acordul locatarilor

Buna ziua!
Am o intrebare...
Am domiciliul din buletin in Bucuresti. Dar in fapt locuiesc in jud. Brasov intr-un aprtament cu curte proprie de 70 mp, apartamentul se afla intr-un cartier cu blocuri p+1+m. Nu exista asociatie de proprietari. Fiul meu de 16 ani detine 2 bichoni, un labrador si 2 pisici. Mentionez ca este grav bolnav cu certificat de handicap grav. Vecina de la etajul 2 mi-a facut reclamatie iar primaria m-a somat sa-mi rezolv situatia conf HCL nr 62/30.07.2017 in care scrie:
“Cetatenii care locuiesc in blocuri cu apartamente, pot creste caini si pisici, numai cu acordul scris al tuturor celorlalti locatari sau proprietari de pe scara blocului.”
Daca reloc animalele de companie exclusiv in curtea proprie ( 2 tarcuri,2 custi si o casuta de gradina pt pisici) s-ar rezolva aceasta situatie fara acordul locatarilor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:47, 26 August 2018
Chiar daca detineti calitatea de proprietar asupra curtii,deoarece este vorba despre imobil de locuit in comun,tot este necesar acordul asociatiei de proprietari
Daca aveti vecini care nu accepta animale de companie,va asumati un risc major sa exteriorizati animalele in curte
Se mai pune problema ca bischonii sunt rase mici care nu suporta anotimpul rece

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind acceptul detinerii de animale companie eukyra1 eukyra1 Buna ziua, as dori sa stiu prevederea legala privind acceptul detinerii de animale de companie,de toti locatarii din bloc.Exista vreo prevedere in acest ... (vezi toată discuția)
Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Animale de companie la bloc: în ce condiții poate asociația să condiționeze/interzică acest lucru, sau să mă amendeze din acest motiv? dragos_mihai0256 dragos_mihai0256 Sunt proprietarul unui apartament din cadrul unui bloc nou unde exista asociatie de proprietari. Detin 2 caini. Poate asociatia de proprietari, prin noua ... (vezi toată discuția)