Buna ziua!
Am o intrebare...
Am domiciliul din buletin in Bucuresti. Dar in fapt locuiesc in jud. Brasov intr-un aprtament cu curte proprie de 70 mp, apartamentul se afla intr-un cartier cu blocuri p+1+m. Nu exista asociatie de proprietari. Fiul meu de 16 ani detine 2 bichoni, un labrador si 2 pisici. Mentionez ca este grav bolnav cu certificat de handicap grav. Vecina de la etajul 2 mi-a facut reclamatie iar primaria m-a somat sa-mi rezolv situatia conf HCL nr 62/30.07.2017 in care scrie:
“Cetatenii care locuiesc in blocuri cu apartamente, pot creste caini si pisici, numai cu acordul scris al tuturor celorlalti locatari sau proprietari de pe scara blocului.”
Daca reloc animalele de companie exclusiv in curtea proprie ( 2 tarcuri,2 custi si o casuta de gradina pt pisici) s-ar rezolva aceasta situatie fara acordul locatarilor?
Multumesc!
Chiar daca detineti calitatea de proprietar asupra curtii,deoarece este vorba despre imobil de locuit in comun,tot este necesar acordul asociatiei de proprietari
Daca aveti vecini care nu accepta animale de companie,va asumati un risc major sa exteriorizati animalele in curte
Se mai pune problema ca bischonii sunt rase mici care nu suporta anotimpul rece