avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum aduc legal o remorca in tara ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum aduc legal o remorca in tara ?

Buna tuturor !

Saptamana viitoare eu as vrea sa ma intorc in tara si m-am gandit sa cumpar o remorca mai micuta, una pe 2 roti ca sa pot sa aduc si niste lucruri care le mai am pe aici, dar nu mai au loc in masina. Problema e ca eu acum sunt in Franta si aici nu e nevoie sa inmatriculezi remorca, poti sa pui nr de pe masina, dar in Ro si probabil si alte tari din UE , stiu ca remorca trebuie sa aiba nr proprii. Intrebarea mea : Ce trebuie sa fac ca sa pot sa circul si sa intru in tara legal ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: webstarrr , utilizator 14:01, 7 Noiembrie 2009
In Romania, este obligatoriu inmatricularea remorcilor, asadar si obtinerea numerelor pentru respectiva remorca. Reveniti cu mai multe detalii, in sensul ca nu specificati ce acte detineti pe remorca.
Inca nu am cumparat remorca, pentru ca vreau sa aflu mai intai ce variante am . Obligatoriu voi avea contract de vanzare-cumparare pentru ea insa nu stiu nimic legat de asigurare si itp , daca se fac si cum. Remorca este una de 100kg, capacitate max de 400kg, pe 2 roti. In Franta pentru o cap
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
webstarrr, utilizator
In Franta pentru o capacitate mai mica de 750kg, nu este nevoie sa o inmatriculezi, poti sa pui pe ea aceleasi nr ca si cele de pe masina. Insa stiu ca la noi este absolut obligatoriu inmatriculata. Traseul meu e cam asa : franta, germania, austria, ungaria, vama nadlac si brasov. Ce pot sa fac ca sa pot veni in romania , sa trec vama si sa pot circula legal , de ce acte am nevoie si ce trebuie sa fac ? Nu stiu mai nimic despre asa o problema si daca ati punea sa-mi spuneti ce solutii sunt?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
webstarrr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie pentru o remorca cumparata din franta? soniaandreea soniaandreea As dori sa cumpar o remorca din Franta si sa vin cu ea in Romania.Problema e ca in Franta pentru o capacitate mai mica de 750kg, nu este nevoie sa o ... (vezi toată discuția)
Tractarea unei remorci usoare iuliu pop iuliu pop Buna ziua. Sunt rezident in Franta si masina pe care folosesc aici e inmatriculata in Romania. Am cumparat o remorca usoara (sub 500kg. greutate totala),de ... (vezi toată discuția)
Care sunt actele necesare pentru a trece vama cu o masina neinmatriculata in romania, masina al carui proprietar o sa fiu? biu45 biu45 Buna ziua, momentan traiesc in Franta si as vrea sa achizitionez o masina adusa din strainatate si neinmatriculata din Romania, pe care mai tarziu sa o ... (vezi toată discuția)