avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cereri de concediu fara plata false.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cereri de concediu fara plata false.

Am lucrat la o firma un an cu contract de munca,sase luni angajatorul m-a trecut in concediu fara plata fara acordul meu,a facut cereri de concediu fara plata in numele meu.Am facut o plangere la I.T.M si nu a luat nici o masura cu angajatorul,mai mult i-a permis sa rectifice statele de plata.Cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 10 Noiembrie 2009
I-a permis sa rectifice statele - in ce sens? v-a trecut prezent?
Ce masura va interesa? Eu inteleg ca a rectificat statele inseamna ca v-a trecut prezent si v-a platit sau nu?
Pt fals va adresati instantei penale.
Pt o alta masura din partea ITM ar fi bine sa va adresati forumului superior Ispectia de munca.
Reveniti cu detalii, poate nu am inteles corect.
Da,m-a trecut prezent.Este legal?
Inseamna ca ITM a luat o masura aceea de a va pune in situatia reala, normal trebuia sa-i dea si amenda p[oate s-a constatat ca e la prima abatere si i-a dat avertisment.
Este legal sa va treaca prezent sa rectifice statele, sa va plateasca salariul si contributiile la stat pe perioada respectiva.
Daca sunteti nemultumit mai faceti o sesizare la ITM sau mai sus la Inspectia muncii.
In ceea ce priveste falsificarea cererilor de concediu fara plata facute in numele dvs. puteti sa va dresati instantei penale.
ITM nu i-a permis sa rectifice statele ci aceasta a fost masura data in urma sesizarii si controlului efectuat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
titiana, utilizator
Este legal sa-i permita sa modifice statele de plata?La I.T.M, nu exista decat trei cereri din sase atasate la statele e plata.
bogosianu a scris:

Este legal sa-i permita sa modifice statele de plata?La I.T.M, nu exista decat trei cereri din sase atasate la statele e plata.

Ca orice conflict, prima faza se incearca o rezolvare amiabila.
Prin urmare, iTM a cerut angajatorului sa clarifice situatia si sa se puna in legalitate. Angajatorul a putut motiva ca s-a produs o eroare, nu a fost intentionat.
Statele de plata initiale, ITM nu le-a returnat angajatorului. Daca dorinti totusi sa inaintati actiune in instanta, aveti posibilitatea sa o faceti. Din ce s-a prezentat anterior nimik nu dispare sau se inlocuieste ci se completeaza, ca evidenta scriptica. Ca evidenta electronica la fel, se rectifica, prin urmare se vede ce s-a declarat initial si ce s-a declarat ulterior.

Alte discuții în legătură

Cereri de concediu fãrã platã false bogosianu bogosianu Bună seara! Revin cu o veche problemă postată pe forum,și anume ,cereri de concediu fără plată false.Problema este că nu sunt sigur care dintre ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a respectat contractul de munca bogosianu bogosianu Am lucrat un an de zile cu contract de munca.La interviu mi s-a spus ca se lucreaza legal,dupa o luna am vazut ca nu se lucreaza legal ,ca nu se semneaza ... (vezi toată discuția)
Cereri de concediu farã platã false. bogosianu bogosianu Bună seara! Am lucrat la S.C. Rustica Invest S.R.L. Târgoviște ,societate patronată de Fabian Petru,după un an, am constatat că șase luni am ... (vezi toată discuția)