avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intarziere la viza de somaj 6 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intarziere la viza de somaj 6 zile

buna ziua !as avea o intrebare in legatura cu intarzierea la viza de somaj,la care trebuia sa ma prezint pe data de 4-112009 ! astazi suntem in 7-11-2009 (astazi am observat cand trebuia sa ma prezint !). Nu voi putea sa ma prezint decat luni9-11-2009astazi fiind sambata ! Pur si simplu am omis pt. ca am zugravit la bucatarie si am fost "luat de val"#-o uitand sa mai consult carnetul de somaj !Va rog sa imi spune-ti ce consecinte pot trage din aceasta cauza (pot pierde somajul definitiv sau numai pe luna in curs ?) acum stau ca pe "ace "pana luni .Va rog mult sa imi raspunde-ti daca stiti cumva ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 7 Noiembrie 2009
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
b) să comunice în termen de 3 zile agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate orice modificare a condiţiilor care au condus la acordarea drepturilor;
c) să participe la serviciile pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate;
d) să caute activ un loc de muncă.
2. Nu se precizeaza o sanctiune dar ar fibine sa spuneti cand va duceti, luni, ca ti fost plecat in alta parte, sa cautati de lucru si de aceea nu ati putut veni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere din partea angajatorului care sa contina faptul ca nu primeste muncitori. OanaEdw OanaEdw Pentru somaj dupa depunerea dosarului mi-au spus cei de acolo ca am nevoie de 2 cereri de la diferite firme ca si cum nu ar avea nevoie de munciori,una pe luna ... (vezi toată discuția)
Carnet de somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca in carnetul de somer data de prezentare la agentia pentru ocuparea fortelor de munca trebuie sa ramana aceeasi sau ... (vezi toată discuția)
Primul somaj zimplu zimplu buna ziua, sora mea, a mers luni si a depus actele pentru intrare in somaj si a fost chemata sa ridice carnetul si cartea de munca pe 04.07 dar o sa fie ... (vezi toată discuția)