avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere salariu integral
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere salariu integral

Buna ziua,
In 2007, am facut o descoperiere de card, la BRD de 39990 lei pe care o puteam achita in termen de 2 ani. In fiecare luna trebuia sa las o dobanda de vreo 80 lei. Nu am avut , si nu am putut sa las. Cu o luna inainte am fost la banca sa intreb daca se poate prelungi perioada de rambursare cu alti 2 ani. Mi s-a spus k se poate doar in conditiile in care am lasat macar dobanda. In caz contrar , mi se va pune toata suma, la celalalt credit, urmand sa fiu sunata de un reprezentant al bancii pentru a stabili o rata lunara. Lucru care nu s-a intamplat. Pe data de 10.10.2009, s-au implinit cei 2 ani, iar in luna noiembrie pe data de 4 , in momentul in care mi s-a virat salariul, acesta a fost retinut integral.
Vreau sa stiu daca acest lucru este posibil, deoarece, stiu ca nu au voie sa opreasca mai mult de 30% sau 50% din salariu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ralucahagiu , utilizator 19:44, 8 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Este inadmisibil, iar vinovata de aceasta retinere este institutia angajatoare. Sesizati in scris conducerea unitatii si in urma raspunsului primit puteti sa- i actionati in instanta pentru incalcarea legii.
In sfera regulilor generale referitoare la retinerile salariale, prevederile alin. (4) al art. 164 din codul muncii impun limitarea tuturor retinerilor din salariu in fiecare luna la jumatatea salariului net.

Cu stima !
Cred ca m-am exprimat gresit, compania la care lucrez mi-a virat salariul. Banca mi i-a luat pe toti, si asta fiindca nu am avut sa pun nici un ban in ultimii doi ani pe card. Nu am lasat niciodata( in 2 ani) nimic pe card. Si din aceasta cauza mi-au retinut salariul. Dar eu stiu ca nu se poate retite TOT salariul. Eu nu am bani de paine o luna de zile, eu stau cu chirie, si multe altele.
luna aceasta nu prea mai aveti ce face macar de luna viitoare cereti angajatorului sa va dea bani in mana , dvs aveati o datorie la ei asa ca ........... au tot dreptul sa va retina acei bani , ptr 1/3 din salariu ar trebui sa infinteze poprire pe salariu si atunci angajatorul dvs va fii obligat sa trimita in contul banci sau executorului , dar atentie pe langa poprirea pe salariu pot sa va puna si sechestru pe bunuri sau poprire totala pe alte conturi bancare
Se pare ca angajatorul are un contract cu banca si nu se poate sa-mi dea in mana banii. Ei, poate rezist 4 luni fara salariu.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire la sursa si bocare cont ali18ro ali18ro buna ziua, am datorii mari la o banca si la finante, pe care nu le-am putut plati. mi se retine prin proprire la sursa (pe salar direct la firma la care ... (vezi toată discuția)
Sume nevirate poprire codrinaionescu codrinaionescu Buna ziua! In 2017 s-a infiintat poprire pe salariul meu ca urmare a solicitarii executorului judecatoresc. Angajatorul mi-a retinut in fiecare luna, in ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva marianiof marianiof buna ziua, am trait o intamplare nefericita si nu stiu cu o pot indrepta. de curand m-am angajat la o companie ce mi-a deschis cont la BRD. la incasarea ... (vezi toată discuția)