avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum trebuie actionat?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum trebuie actionat?

Buna ziua tuturor,

Nu stiu daca acesta este locul potrivit pentru a posta (si imi cer scuze daca am gresit) problema mea, si nu numai a mea.
Locuiesc intr-o localitate, la granita a doua judete. Drumul ce lega cele doua judete era acum cativa ani un drum asfaltat, foarte circulat, fiind drumul cel mai scurt catre autostrada Bucuresti -Pitesti. In ultimii trei ani, drumul s-a deteriorat datorita transportului de mare tonaj de la multele balastire ce sunt in zona.Autoritatile nu au luat nicio masura pana in momentul in care locuitorii au iesit in strada, formand un gard viu in fata masinilor. Intr-un final, s-a gasit solutia salvatoare de a se contrui o centura a satelor. Acum masinile mari nu mai trec prin sate, dar, drumul a ramas distrus, si dintr-un drum asfaltat nu a ramas decat un drum de tara acoperit si nivelat cu pamant, piatra si nisip, plin de gropi.
Oricum problema este alta. Una dintre balastiere, este amplasata langa drumul ce leaga cele doua judete. Distanta departare nu exista, balastiera fiind de o parte si de alta a drumului, drumul parca trecand prin balastiera. Apa si noroiul care se scurg din muntii de nisip ce inconjura amenintator, se strang in asa zisul drum interjudetean formand gropi imense pline de noroi, devenind impracticabil pentru autoturisme. Ce putem face noi cetatenii? Pentru ca autoritatile nu sunt de partea noastra, ci de partea celor cu bani...
Am dori sa stim cui sa ne adresam pentru a rezolva problema noastra astfel incat sa nu se musamalizeze cu un pumn de bani.
Ce legi de functionare au aceste balastiere?
Multumesc tuturor, pentru orice sugestie si orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 17:06, 7 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Puteti sesiza atat Ministerul Mediului, cat si autoritatile publice locale, care au obigatia legala de a lua masurile ce se impun si a va comunica si dumneavoastra ce masuri s- au luat.
De asemeni va sfatuiesc sa sesizati tot in scris, dar si online( pentru rapiditate) , Guvernul Romaniei. Pentru siguranta inregistrarii sesizarilor dumneavoastra, trimiteti- le recomandate cu confirmare de primire.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru radar in localitate fara panou de semnalizare deric deric Buna ziua, Am fost surprins de un echipaj de politie cu radar nou pe o portiune de drum proaspat asfaltata aflata intr-o localiatate, circuland cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Accesul la un drum privat NistorT NistorT Buna ziua, In ce conditii poate avea un ne-proprietar acces la un drum privat? E vorba de un drum privat pe care si l-au facut proprietarii unor ... (vezi toată discuția)
Accident fara victime, pe drum necuratat Geta_C Geta_C Buna! As avea o intrebare, poate prosteasca, dar aseara cand ne intorceam acasa, am coborat o panta (locuim la 9 km de oras), foarte incet, pana am ajuns in ... (vezi toată discuția)