Nu stiu daca acesta este locul potrivit pentru a posta (si imi cer scuze daca am gresit) problema mea, si nu numai a mea.
Locuiesc intr-o localitate, la granita a doua judete. Drumul ce lega cele doua judete era acum cativa ani un drum asfaltat, foarte circulat, fiind drumul cel mai scurt catre autostrada Bucuresti -Pitesti. In ultimii trei ani, drumul s-a deteriorat datorita transportului de mare tonaj de la multele balastire ce sunt in zona.Autoritatile nu au luat nicio masura pana in momentul in care locuitorii au iesit in strada, formand un gard viu in fata masinilor. Intr-un final, s-a gasit solutia salvatoare de a se contrui o centura a satelor. Acum masinile mari nu mai trec prin sate, dar, drumul a ramas distrus, si dintr-un drum asfaltat nu a ramas decat un drum de tara acoperit si nivelat cu pamant, piatra si nisip, plin de gropi.
Oricum problema este alta. Una dintre balastiere, este amplasata langa drumul ce leaga cele doua judete. Distanta departare nu exista, balastiera fiind de o parte si de alta a drumului, drumul parca trecand prin balastiera. Apa si noroiul care se scurg din muntii de nisip ce inconjura amenintator, se strang in asa zisul drum interjudetean formand gropi imense pline de noroi, devenind impracticabil pentru autoturisme. Ce putem face noi cetatenii? Pentru ca autoritatile nu sunt de partea noastra, ci de partea celor cu bani...
Am dori sa stim cui sa ne adresam pentru a rezolva problema noastra astfel incat sa nu se musamalizeze cu un pumn de bani.
Ce legi de functionare au aceste balastiere?
Multumesc tuturor, pentru orice sugestie si orice ajutor.
Buna ziua !
Puteti sesiza atat Ministerul Mediului, cat si autoritatile publice locale, care au obigatia legala de a lua masurile ce se impun si a va comunica si dumneavoastra ce masuri s- au luat.
De asemeni va sfatuiesc sa sesizati tot in scris, dar si online( pentru rapiditate) , Guvernul Romaniei. Pentru siguranta inregistrarii sesizarilor dumneavoastra, trimiteti- le recomandate cu confirmare de primire.
Cu stima !