avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptia in NCC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptia in NCC

Eu am executat niste lucrari de construire (cu autorizatie) in urma cu 30 de ani pe o curte in coproprietate de 1/2. Actualul coproprietar care a cumparat cellalt apartament in anul 2000 (deci dupa 10 ani de la terminarea constructiilor) ma obliga sa demolez constructiile respective. Intrebarea mea este: avand in vedere timpul trecut, nu a intervenit prescriptia? Mai pot fi obligat acum sa demolez?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:20, 27 August 2018
Speța este complexă, se impun multe precizări și distincții.
Ar putea invoca o eventuală accesiune imobiliară, dar șanse la demolare nu cred că sunt.
Pe cale de cerere reconvențională, dvs ați putea invoca prescripția achizitivă.
Discuția este mai largă, luați legătura cu un avocat pentru o consultație juridică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de construire jadzia jadzia Detin terenul si o casa prin uzucapiune de 20 de ani. Stiu ca obtin titlul de proprietate dupa 30 de ani de folosinta dar pana atunci pot construi ceva pe ... (vezi toată discuția)
Proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși): construcții+teren im82 im82 Bună dimineața, Ref. la o proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși), construcții+teren ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)