avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din strainatate

Buna ziua! Divortul meu s a pronuntat in Turcia si voi primi actele de la fostul sot in 2 zile, unde trebuie dusa decizia de divort ca sa imi fie recunoscut si aici in Romania?
Turcia nu este in UE, atunci este nevoie de o procedura speciala pe instanta, care sa va recunoasca sentinta din Turcia.
Casatoria a avut loc in Turcia unde s a si desfacut, sunteti sigura ca trebuie o procedura speciala sau actele doar traduse si legalizate in Romania?
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Incercati sa precedati cum doriti dvs si vedeti ce veti intampina la Starea Civila
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptate doamna avocat!

In cazul in care divortul s-a produs intr-o tara din afara Uniunii Europene, recunoasterea acestuia se face numai de către Tribunalul ultimului loc de domiciliu din tara, printr-o procedură numită exequator.
Multumesc d-le avocat Tabrea Alexandru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere hotarare de divort din turcia Alexandru catalin Gaidau Alexandru catalin Gaidau buna ziua,ma iertati ca va deranjez am nevoie de niste sfaturi in urmatoarea situatie.Un cet roman s-a casatorit in turcia,a divortat si acum s-a intors in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta divort uk - va rog ajutor in solutionare ... Brx21 Brx21 Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare Buna ziua, Referitor la o sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa in Marea ... (vezi toată discuția)
Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)