Buna ziua,
Cu multi ani in urma am cumparat o casa impreuna cu sotul meu. In Contract eu figurez ca sotie coproprietara dar cu prenumele eronat (suna asemanator). Cum se poate corecta Contractul astfel incat sa figurez cu numele corect (acelasi atunci ca si acum)? Mentionez ca vanzatorul a decedat intre timp. Va multumesc!
Buna seara!
Erorile materiale sau omisiunile vadite (de exemplu, numele gresit al partilor) din actele si procedurile notariale pot fi indreptate prin incheiere de rectificare. Nu sunt admise corecturi direct in cuprinsul actelor notariale, astfel incat va fi necesar sa va prezentati cu originalul la notarul unde ati incheiat acel contract de vanzare-cumparare, cu certificatul de nastere si cartea de identitate, de asemenea, in original, iar in baza unei cereri sa solicitati indreptarea erorii materiale privind prenumele Dvs.
O seara frumoasa!
Prima data vedeti daca acel birou notarial mai exista si daca notarul inca mai profeseaza. In situatia in care nu mai profeseaza, adresati-va Camerei Notarilor Publici si interesati-va cine a preluat dosarele notarului.