avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 8 ani, eu am primit pensie de urmas 3 ani dupa, pana ce am terminat facultatea. Mama mea, nascuta in octombrie 1959, aude in stanga si in dreapta ca ar putea beneficia de pensie de urmas mai devreme fata de varsta standard de pensionare. Exista conditii ce pot fi indeplinite pentru asa ceva? Ea ar opta pentru aceasta fiind mai mare deoarece tatal meu a fost cadru militar. Pensia de urmas se calculeaza din valoare pensiei in momentul decesului tatalui meu sau daca aceasta s-a marit retroactiv se calculeaza din momentul de fata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 28 August 2018
In situaţia decesului asiguratului sau pensionarului, copiii şi soţul supravieţuitor au dreptul la pensie de urmaş, în următoarele condiţii:
[ link extern ]

sau

[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas, optiune vyca2007 vyca2007 Am o mare rugaminte ,sa-mi spune-ti si mie daca in urma decesului tatalui meu ,care avea o pensie de 1100 ron,mama ar putea sa renunte la pensia ei de 500 lei ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru casnica anitzaa anitzaa Buna ziua, mama mea este nascuta in 1956 si a fost casnica toata viata. Pana in 2012 a fost in intretinerea tatalui meu care era pensionar. In 2012 tata a ... (vezi toată discuția)