Sunt proprietar pe 1/3 dintr-o ferma si doresc sa aduc imbunatatiri, sa investesc in ea. Daca celalalt coproprietar nu vrea acest lucru, il pot obliga cumva? Sau pot investi in toata ferma si sa ii cer contravaloarea imbunatatirilor? Va multumesc.
Daca celalt coproprietar nu fvrea dar nici nu face nmici o opozitie la eventualele sporuri de valoare le puteti face imbunatatiri urmind ca in cazul iesirii din indiviziune lotul dv. sa fie marit cu c/Valoarea acestora
daca nu sunteti majoritar, ar fi mai bine sa nu faceti investitii fara acordul celorlalti.Nu de alta, dar nu aveti cum sa-i obligati sa participe si nu va veti mai recupera investitia.Cred ca cea mai buna cale este buna intelegere.daca nu este, atunci aveti o mare problema...;)
buna ziua!
daca faceti imbunatatiri, puteti cere celorlalti coproprietari sa suporte potrivit cotei parti ce le revine din imobil contravaloare cheltuielilor necesare si utile.
dar va sfatuiesc sa ajungeti la o intelegere prealabila cu acestia, pentru a nu da nastere unor conflicte.
Partaj casa
SICLING
Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)