avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

am contactat un credit de la banca de 200000 eur gajand cu o proprietate.si timp doi ani am platit la zi.Cand am vazut ca am probleme financiare am facut memoriu catre banca si am cerut perioada de gratie 6 luni, in decembrie expira. a
Acum am primit hartie ca banca a cerut insolventa si trebuie sa ma prezint la jud sindic.Problema e ca proprietatea nu mai valoreaza cat imprumutul, eu sunt asociat unic si adm dar nu am nimic pe numele meu,deci de unde isi recupereaza banca banii? Eu ca adm.ce patesc?Ce se intmpla la jud sindic?
Multumesc mult

Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 09:02, 10 Noiembrie 2009
Buna ziua,

daca nu aveti bunuri nu vi se poate intampla nimic;
chiar daca ati fi facut ceva fraudulos si se ajunge la concluzia ca sunteti vinovat pentru faliment, cata vreme nu este vb despre o infractiune, daca nu aveti bunuri nu au ce sa va faca;

Avocat Boncu
Super chestie, banca v-a acordat perioada de gratie si pana sa exprire perioada de gratie a facut cerere de insolventa? #-o
Sunteti sigur ca cererea pe care ati facut-o s-a concretizat in scutire, adica ati incheiat un act aditional la contr de credit in care sa fie stipulat ca in perioada cuprinsa intre... si .... societea es cutita de la plata ratelor+dobanzilor in cuantum de ... Daca ati semnat un astfel de act erati in perioada de gratie iar banca nu avea de ce sa va solicite insolventa.

Si exact ce-a spus antevorbitorul meu daca nu aveti bunuri nu au ce sa va faca chiar daca este promovata actiune in atragerea administratorului.
Initiere procedura insolventa la cererea creditorului inainte ca datoria sa devina exigibila! Eu asta inteleg din mesajul dvs...
Din punctul meu de vedere aveti doua variante:
1) va opuneti si reluati plata ratelor de credit pasytrand astfel terenul;
2) nefiind in culpa, intrati in procedura simplificata si renuntati la teren. E ca si cum l-ati fi vandut cu suma imprumutata...
Buna dimineata
Depinde foarte mult de ceea ce doriti dumneavoastra.
Daca doriti sa nu intrati in insolventa ar fi trebuit sa contestati imediat ce ati primit copia actiunii.
Daca va insusitia aceasta stare si ea este una reala aveti varianta reorganizarii care poate dura 3 ani, asa cum prevede legea, si chiar mai mult. Asta si daca obiectul de activitate al societatii permite. Oricum daca optati pentru reorganizare va trebui sa depuneti un plan de reorganizare ce trebuie votat de creditori si confirmat de judecatorul sindic.
Daca proprietatea despre care vorbeati apartine societatii aceasta va fi valorificata in cadrul procedurii. Suma recuperata va fi distribuita creditorilor in ordinea stabilita de lege. Oricum prioritatea nr. 1 sunt cheltuielile de procedura si onorariile lichidatorilor, care de regula sunt maricele.
Doar pentru partea pasivului neacoperita, cu conditia sa fie identificata culpa dumneavoastra, se poate decide de catre sindic atragerea raspunderii dumnevoastra.
Acea hotarare a judecatorului sindic va reprezenta titlul executoriu si se va incepe procedura de executare silita impotriva dumneavoastra . Daca nu sunt bunuri/ venituri urmaribile nu ramane decat ca acei creditori sa contabilizeze o pierdere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Insolventa si rate neachitate puiu_luca puiu_luca buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un sfat , am un credit la banca pe societate cu rata mare pe care in aceasta perioada nu o pot achita ,daca depun cere ... (vezi toată discuția)
Insolventa in scopul reorganizarii activitatii puiu_luca puiu_luca buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi explice cneva si mie: ce conditii trebuie sa indeplineasca o soc. com. pentru a cere insolventa in scopul reorganizarii ... (vezi toată discuția)