avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o casă cu două sarcini (uzufruct viager ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o casă cu două sarcini (uzufruct viager și drept de abitație) pentru două persoane, ambele în prezent decedate. Pot fi radiate din CF?

Buna ziua.
Am cumparat in Rasinari, jud Sibiu, o casa cu doua sarcini:
-uzufruct viager pentru o persoana decedata in 1955
-drept de locuire pentru fiul aceleiasi persoane, pana la casatorie. Acest fiu a parasit localitatea tot prin anii '50. Se stie ca el a facut stagiul militar pe langa Bucuresti si a ramas dupa armata in aceeasi zona, casatorindu-se. Intre timp a decedat si acesta.
Intrebare: pot fi radiati cei doi din cf?
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 22:56, 5 Septembrie 2018
sigur, pe baza certificatelor de deces ale lor
Fiind decedati de foarte mult timp si in locuri diferite, nici nu erau de atunci CNP , nu am de unde face rost de certificatele lor de deces. Cel putin la unul dintre ei este evident insa ca nu mai traieste pentru ca ar ttebui sa aiba 120 de ani...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se gasesc certificate de deces, prin instanta. E drept ca mai sunt si lipsa, dar rar. In plus, puteti gasi un act de nastere si acolo mai gasiti detalii... e munca de investigatie.
Daca stiti data si locul nasterii va puteti interesa la starea civila unde s-a inregistrat nasterea despre deces. Fara certificate de deces nu puteti radia sarcinile.
Certificat de nastere din anii 1800? In plus, frecvent nu se treceau toate mentiunile obligatorii la o persoana: casatorie, deces

Liliana Gradinaru a scris:

Se gasesc certificate de deces, prin instanta. E drept ca mai sunt si lipsa, dar rar. In plus, puteti gasi un act de nastere si acolo mai gasiti detalii... e munca de investigatie.

Alte discuții în legătură

Caut un certificat de deces cosarpavel cosarpavel Cum pot gasi certificatul de deces al unui proprietar al uni loc de casa cumparat in 1922,proprietar trecut in CF al OFICIULUI DE CADASTRU DIN ... (vezi toată discuția)
Radiere uzufruct lils lils ce procedura exista de radiere a dreptului de uzufruct viager inscris in cartea funciara in cazul in care bebeficiarul uzufructului este decedat de mai bine de ... (vezi toată discuția)
De unde se pot obtine acte, copii din anii 1949-1954: certificat nastere-cert. casatorie cornaca cornaca Buna ziua am o intrebare : De unde se pot obtine acte,documenta ,copii conform cu originalul, : 1). Certificat nastere anii 1948 2).Certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)