Buna ziua!
M-am angajat in luna martie pe post de confectionera la o firma infiintata cu fonduri europene ce produce haine pentru copii (firma are un site de vanzare online). Administratorul mi-a facut contract de munca pe perioada nedeterminata,inca de la inceput.Tin sa precizez ca suntem doar 2 angajate in firma,pe postul de confectioner.Primul salar l-am luat in luna mai,pentru perioada 16.04-30.04 .2018,desi el m-a pus sa semnez si fluturasul pentru luna martie,dar banii nu i-am incasat eu.
De vreo doua luni tot invoca,ca el nu are vanzari si nu o sa mai aiba bani sa plateasca cei doi angajati din firma.
Nu a cumparat,pana acum doua saptamani accesorii pentru haine (etichete si marimi).
In luna iunie,l-am anuntat ca doresc sa imi iau (5 zile) concediu de odihna.Pe data de 13 august am facut cerere pentru concediu de odihna pentru perioada. 14.08-22.08.2018....Rugamintea mea a fost sa imi iau o zi de concediu odihna in plus inainte de a pleca la mare,deoarece am copil (varsta 6 ani si jumatate) si nu am cu vine sa il las.Initial a spus da,dar ulterior a spus sa vin la serv.L-am anuntat ca vin la serviciiu impreuna cu copilul,el fiind de acord.Cand am revenit din concediu (dupa cate zile 5 lucratoare) ,m-am dus tot cu copilul la serv.Vazandu-ma,m-a chemat in birou la o discutie,invocand mai multe aspecte:
1.Am venit in casa lui si fac ce vreau eu
2.Vorbesc cand vreau,rad cand vreau,
3.In casa si firma lui iau decizii de capul meu
4.De cand m-am angajat ,nu am facut nimic bun,etc.
M-a pus sa imi fac o cere de demisie,deoarece nu mai doreste sa lucrez in firma si sa plec imediat.
Am refuzat sa scriu demisia si l-am rugat sa imi trimita acasa hartie scrisa cu motivul pentru care doreste sa nu mai lucrez in firma dansului.
Dupa 2 zile am primit acasa o hartie de la administrator,in care ma convoaca la cercetare disciplinara,cu privire la activitatea mea in firma.
Motivele pentru care ma cerceteaza,sunt insirate pe doua pagini.Mentionez doar cateva:
1.Absentarea nemotivata de la serv incepand cu data de 14.08.2018.
Incepand cu data de 14.08.2018 eu am fost in concediu de odihna.Cererea am lasat-o la dansul in data de 13.08.2018
Pontajul era completat cu CO in perioada cat am fost in concediu de odihna.
2.Prezentarea la serv in repetate randuri cu copilul (incalcarea regulamentului intern si securitatea in munca).Singura data cand am veit cu copilul fara sa il anunt a fost in data de 23.08.2018.
3.Absentarea fara aprobare de la serviciu in repetate randuri (incalcarea regulamentului intern).
Tin sa mentionez ca nu am parasit niciodata locul de munca fara a anunta administratorul in prealabil si fara a avea aprobarea lui.
4.Ascultarea muzicii la telefonul personal,deranjand colegii de munca( incalcarea regulamentului intern).
Nu am ascultat niciodata muzica,fara sa il consult cu privire la acest aspect.
5.Stari emotionale neconforme.
Etc,etc
El a tot invocat regulamentul intern,dar eu personal nu semnat niciodata acest regulament, si nu mi-a fost prezentat niciodata,si nu mi-a reprosat niciodata pana acum ca fac ceva nelalocul lui.Ba,din contra tot timpul spunea ca suntem niste angajate foarte bune,si pricepute in ceea ce facem.
Site-ul de vanzari l-a deschis abia acum 2 saptamani,ptin urmare el nu a avut vanzari.
Niciodata nu am semnat fisa individuala pentru protectie si securitate in munca.
Motivele invocate in aceasta convocare disciplinara,tin si de fisa postului.
1.Confectionare produse neconforme
2.Nerespectarea sabloanelor si a incadrarii in tipar
Etc,etc.
Am confectionat doar 2 produse neconforme. I le-am prezentat atunci,dar nu a avut nici o reactie iestita din comun.Am indeplinit si atributiuni care nu erau trecute in fisa postului (aplicare dispozitive speciale pe masinile de cusut,traduceri ale proceselor tehnologice de lucru,el invocand ca nu mai are bani sa plateasca pe altcineva.
In ceea ce ma priveste,consider ca ar fi trebuit sa imi faca referate pentru abatere disciplinara,de fiecare data cand am gresit,referate care trebuiau inregistrate in contabilitate.
Dar eu in condica de prezenta si foaia de prezenta nu am nici o ora taiata pentru absentarea de la serviciu.
Intotdeauna i-am aratat produsele confectionate,el le-a verificat si a spus ca sunt excelente.
In data de 30.08.2018 am convocare la sediu pentru abatere disciplinara.
Doresc sa imi dati un sfat. Acuzatiile administratorului imi prejudiciaza sansele de a imi gasi un alt loc de munca si consider acuzatiile nejustificate. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez la intrunirea pe care o am,avand in vedere ca nu am cunostinta de nici un regulament intern sau norme de protectia muncii mentionate in scrisoarea primita si nu am primit niciodata vreun avertisment?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
BAMariaLavinia , utilizator
10:14, 28 August 2018