avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Casa pentru persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Casa pentru persoana cu handicap

Buna ziua,

Sunt o persoana care detin certificat de handicap Accentuat,gr 2 permanent.
Nu am casa ,nu am terenuri etc.Sunt casatorita dar nici sotul meu nu detine absolut nimic pe numele lui.Avem un copil si locuim in casa soacrei mele care mai detine un apartament insa toate pe numele ei.
Intrebarea mea este: se poate obtine de la stat o casa avand in vedere ca nici unul dintre noi nu detine si nu a detinut niciodata vreo proprietate ?Ce pasi ar trebui urmati?Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:34, 28 August 2018
Puteti apela la primarie pentru repartizarea unei locuinte sociale in baza Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Art. 20
(1) În vederea asigurării accesului persoanelor cu handicap la obţinerea unei locuinţe, autorităţile publice au obligaţia să ia măsuri pentru introducerea unui criteriu de prioritate pentru închirierea, la nivelurile inferioare, a locuinţelor care aparţin domeniului public al statului ori unităţilor administrativ-teritoriale ale acestuia.
(2) Persoanele cu handicap grav beneficiază de următoarele drepturi:
a) acordarea unei camere de locuit, suplimentar faţă de normele minimale de locuit prevăzute de lege, pe baza contractelor de închiriere pentru locuinţele care aparţin domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale ale acestuia;
b) scutirea de la plata chiriei pentru suprafeţele locative cu destinaţie de locuinţe deţinute de stat sau de unităţile administrativ-teritoriale ale acestuia şi care sunt în folosinţa acestor persoane.
(3) Beneficiază de prevederile alin. (2) şi familia sau reprezentantul legal pe perioada în care are în îngrijire un copil ori un adult cu handicap grav.
(4) Beneficiază de prevederile alin. (2) lit. b) şi adultul cu handicap accentuat.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap s65siemens s65siemens privind accesul la o locuinta sociala din patrimoniul primariei ;context : sant considerat persoana cu handicap permanent( nerevizuibil de comisie ) , in acest ... (vezi toată discuția)
`au proritate persoanele cu handicap la o locuinta? aditza38 aditza38 locuiesc de 15 ani intr-o camera de camin de nefamilisti,am handicap grav traiesc in conditii greu de descris:fara wc fara apa calda fara nimic.camera are 10 m ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Vilcu Gina Vilcu Gina Am citit articolul postat pe site,in legatura cu drepturile pe care le are o persoana cu handicap.Am depus in luna dec.2011,la comisia de evaluare a ... (vezi toată discuția)