locuiesc de 15 ani intr-o camera de camin de nefamilisti,am handicap grav traiesc in conditii greu de descris:fara wc fara apa calda fara nimic.camera are 10 m patrati,am fost in audienta la primar de 5 ori si am primit acelasi raspuns ca nu pot beneficia ca nu am copii si studii superioare ca nu au locuinte,desi in 2002 cand am depus si dosar s-au construit blocuri ANL in oras.va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez sa obtin o locuinta acum ca astept si un copil.Va multumesc,
Art. 18. -
(1) In vederea asigurarii accesului persoanelor cu handicap la obtinerea unei locuinte, autoritatile publice au obligatia sa ia masuri pentru introducerea unui criteriu de prioritate pentru inchirierea, la nivelurile inferioare, a locuintelor care apartin domeniului public al statului ori unitatilor administrativ-teritoriale ale acestuia.
(2) Persoanele cu handicap grav beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a) acordarea unei camere de locuit, suplimentar fata de normele minimale de locuit prevazute de lege, pe baza contractelor de inchiriere pentru locuintele care apartin domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale ale acestuia;
b) stabilirea chiriei, in conditiile legii, pe baza contractelor de inchiriere pentru suprafetele locative cu destinatie de locuinte, detinute de stat sau de unitatile administrativ-teritoriale ale acestuia, la tariful minim prevazut de lege.
(3) Beneficiaza de prevederile alin. (2) si familia sau reprezentantul legal pe perioada in care are in ingrijire un copil ori un adult cu handicap grav.
(4) Beneficiaza de prevederile alin. (2) lit. b) si adultul cu handicap accentuat.
Va multumesc ptr rasp,ce voiam sa stiu este, ca desi am prioritate nu pot obtine o locuinta.unde trebuie sa ma adresez ptr aceasta?vreau sa va mai spun ca aici in oras se vor mai construi doua blocuri ANL.va rog sa-mi spuneti daca dosarul care l-am intocmit in 2002 mai este valabil sau l-au aruncat.(totusi eu am cheltuit niste bani atunci ptr intocmirea lui)va multumesc,