avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce inseamna contract de vanzare-cumparare cu abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce inseamna contract de vanzare-cumparare cu abitatie

in cazul in care parintii doresc sa-mi faca act pe casa cu contract de abitatie ,ce ar presupune?ar putea contesta acutl in cazul in care s-ar razgandi?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:48, 8 Noiembrie 2009
contractul de vinzare-cumparare a unui imobil cu drept de abitatie presupune acordarea dreptului vinzatorului de a locui in imobil, o anumita perioada de timp. in general, pentru intocmirea unui asemena gen de acte incheiate intre parinti in calitate de vinzatori si copiii in calitate de cumparatori, a dreptul de abitatie este de obicei pina la sfirsitul vietii vinzatorului. incalcarea dreptului de abitatie de catre cumparator poate constitui o clauza de reziliere a contractului de vinzare-cumparare
Contractul de vanzare cumparare cu drept de abitatie , da dreptul vanzatorului sa lucuiasca in acel imobil o perioada de timp stabilita prin contract. Acest lucru nu inseamna ca actul poate sa fie anulat sau contestat, decat in aceleasi conditii ca si un contract de vanzare-cumparare.
MULTUMESC MULT PT INFORMATIE,DIN CE AM INTELES EU ESTE FAPTUL CA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE CU ABITATIE...,ESTE OARECUM ASEMANATOR CU CONTRACTUL DE VANZ-CUMPR CU UZUFRUCT VIAGER[DECI FOSTII PRORIETARI ISI PASTREAZA DREPTUL UZUFRUCT ,ADICA RAMAN IN CASA PANA LA DECES SI PROPRIETARUL CU CARE AU INCHEIAT CONTRACTUL NU-I VA PUTEA DA AFARA.
Ati inteles foarte bine!Sunteti un elev model!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)