in cazul in care parintii doresc sa-mi faca act pe casa cu contract de abitatie ,ce ar presupune?ar putea contesta acutl in cazul in care s-ar razgandi?
contractul de vinzare-cumparare a unui imobil cu drept de abitatie presupune acordarea dreptului vinzatorului de a locui in imobil, o anumita perioada de timp. in general, pentru intocmirea unui asemena gen de acte incheiate intre parinti in calitate de vinzatori si copiii in calitate de cumparatori, a dreptul de abitatie este de obicei pina la sfirsitul vietii vinzatorului. incalcarea dreptului de abitatie de catre cumparator poate constitui o clauza de reziliere a contractului de vinzare-cumparare
Contractul de vanzare cumparare cu drept de abitatie , da dreptul vanzatorului sa lucuiasca in acel imobil o perioada de timp stabilita prin contract. Acest lucru nu inseamna ca actul poate sa fie anulat sau contestat, decat in aceleasi conditii ca si un contract de vanzare-cumparare.
MULTUMESC MULT PT INFORMATIE,DIN CE AM INTELES EU ESTE FAPTUL CA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE CU ABITATIE...,ESTE OARECUM ASEMANATOR CU CONTRACTUL DE VANZ-CUMPR CU UZUFRUCT VIAGER[DECI FOSTII PRORIETARI ISI PASTREAZA DREPTUL UZUFRUCT ,ADICA RAMAN IN CASA PANA LA DECES SI PROPRIETARUL CU CARE AU INCHEIAT CONTRACTUL NU-I VA PUTEA DA AFARA.