avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de credit IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de credit IFN

In anul 2007 luna 10 am incheiat un contract de credit pe o perioada de 60 de luni.In 2012 luna 10 am efectuat ultima plata.Acum am primit o notificare de plata ca as mai avea o suma restanta de 390 lei si ca contractul a fost declarat scadent anticipat si reziliat in data de 6.08.2018,si daca refuz sa platesc se va trece la executare silita.Cum poate fi declarat scadent anticipat daca contractul a expirat in 2012?Conform art 705 aceasta suma pe care ei o invoca este sau nu prescrisa?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Danyhass , utilizator 21:14, 28 August 2018
Teoretic dreptul este prescris. Puteti depune contestatie in termen de 15 zile de la data la care ati primit somatia de plata.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Company Advising, utilizator
E doar o notificare de plata,si pe langa o cerere catre un executor judecătoresc ,asta in cazul in care refuz sa platesc suma.Nu e o notificare de executare silită

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie credit bancar Elena-Dumitra Elena-Dumitra Ioana, verisoara mea, A contractat un credit bancar in 13.10.2006 pe o perioada de 7 ani, din iunie 2009 nu a mai reusit sa plateasca ratele, deoarece nu a ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Contestare executare LauraDorel LauraDorel Buna seara, Rog mult suport in legatura cu o executare silita. Problema este ca a multor romani, Credit de nevoi personale obtinut in februarie 2013, ... (vezi toată discuția)