avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de storno
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de storno

Buna ziua,
Firma la care lucrez,a importat marfa din UE .Aceasta marfa nu corespunde calitatii ,furnizorul ne elibereaza factura de storno pe produsul respectiv(800 bucati) dar eu totusi raman cu ele in magazie,fiindca furnizorul nu le vrea inapoi.Cum procedez ? Facand storno,scriptic nu mai raman pe stoc ,dar faptic ele exista .
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: florymic , utilizator 09:24, 29 August 2018
Buna ziua,

Pentru factura de storno nu puteti inregistra taxarea inversa cu minus pe tva, ptr ca nu exista dovada transportului intacomunitar ca marfa a fost returnata.

Vorbiti cu furnizorul sa emita factura de reducere comerciala cum e este in realitate, astfel incat sa nu platiti marfa achizitionata initial.

Pentru marfa existenta, cand inventariati in decembrie de ex., comisia de inventariere va constata ca nu e conforma, va dispune distrugerea sau predarea catre firma autorizata si descarcati atunci gestiunea pe baza de documente justificative.

multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de scoaterea marfurilor din gestiune mihai_diana mihai_diana Buna ziua. As vrea sa scot marfa din gerstiune pe un proces verbal fara a fi vanduta vrunui client si nu gasesc nicio reglementaare pentru aceasta in afara de ... (vezi toată discuția)