avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plasament
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plasament

Daca un coplil aflat in masura de plasament a implinit 18 ani si isi continua studiile la zi la o facultate, masura de plasament se prelungeste la acelasi asistent maternal, acesta avand acelasi salariu?
Cel mai recent răspuns: Gugutu , utilizator 08:38, 4 Februarie 2024
Art. 9 prevede următoarele:
„(1) Beneficiază de alocație lunară de plasament, denumită în continuare alocație, fiecare copil față de care s-a luat măsura plasamentului, inclusiv plasamentul în regim de urgență în condițiile prevăzute de Legea nr. 272/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, la o persoană sau familie, la asistentul maternal ori la un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat, precum și copilul pentru care a fost instituită tutela, în condițiile legii.
2) Alocația se plătește persoanei sau reprezentantului familiei care a luat în plasament copilul, asistentului maternal, reprezentantului organismului privat acreditat ori tutorelui până la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani, denumiți în continuare beneficiari.
(3) Alocația se acordă și după împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani, numai în cazul plasamentului, dacă această măsură se continuă și după această dată, conform prevederilor art. 55 alin. (2) și (3) din Legea nr. 272/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:
a) pe toată durata continuării studiilor, dacă tânărul care a împlinit vârsta de 18 ani își continuă studiile, o singură dată, în fiecare formă de învățământ de zi, dar fără a depăși vârsta de 26 de
b) pe o perioadă de până la 2 ani, în care tânărul poate solicita continuarea măsurii de plasament.
(4) În situația în care tânărul beneficiază de prevederile alin. (3) lit. b) și începe o formă de învățământ de zi în această perioadă, care determină prelungirea măsurii de plasament, se poate solicita alocație până la finalizarea studiilor, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani”.

Deci, in conluzie, prelungindu-se masura de plasament pana dupa 18 ani, atat copilull beneficiaza de alocatie, cat si asistentul maternal de salariu, pentru ca il ingrijeste in continuare?
Va multumesc pentu raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ati inteles corect.
ma bucur, multumesc inca o data!
Mai o intrebare daca se poate. in Caras - Severin, DGASPC- ul, vrea sa treaca copii peste 18 ani la persoana fizica, sa inceteze masura de plasament. Acesti copii vor primii doar alocatia de plasament, iar asistentii maternali nu ar mai avea salarii. Este legal?
ei merg pe premisa ca, dupa implinirea varstei de 18 ani nu mai esti copil, iar masura de protectie se ofera doar copiilor.

Alte discuții în legătură

Buna ziua an si eu o sora in tutela este eleva în clasa a zecea ... Bucsa oana Bucsa oana Buna ziua an si eu O sora in tutela este eleva an class a zecea si vreau si eu sa stiu daca I se da O imndizatie pe luna de 2500 de lei pana la varsta de 26 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de măsură socială chiar daca îmi propun sa continui studiile doctorale? ionelmunteanu93 ionelmunteanu93 Bună ziua! Mă numesc Ionel Munteanu și sunt actual student in anul II la master în București. De asemenea, până acum am beneficiat de o măsură de ... (vezi toată discuția)
Alocatie plasament VeronicaSt VeronicaSt Buna dimineata, Pentru copiii aflati in plasament care au implinit varsta de 18 ani, si au grad de handicap care este alocatia de plasament 600 lei sau 900 ... (vezi toată discuția)