avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon familie fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon familie fara divort

sotia a plecat la munca an italia un an de zile mia trimis cam o suta de euro pe luna dupa un an a venit acasa nu sa interesat de copil a plecat anapoi zicandumi ca mi sa andeplinit visul si mia ramas copilul la mine si ca ia o sa vina cand o sa amplineasca copilul18 ani.de 5 luni nu mai ami trimite bani la copil si mia lasat si creditele pe cap ieu avand salariul minim.copilul are 8 ani si ieste la scoala.ce pot sa fac ieu nu ami permit un avocat cum pot optine custodia copilului fara divort.
Puteti face o plangere penala impotriva sotiei, in temeiul art 305 alin 1 lit a) din codul penal, adica : parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor expunandu-l pe copil la suferinte fizice sau morale.
Plangerea o depuneti fie la politie, fie la parchet. Astfel nu obtineti custodia copilului, dar reusiti sa obligati mama sa contribuie la cresterea si educarea minorului.
eu va sfatuiesc sa facet cerere la instanta prin care sa obligati sotia la plata pensiei de intretinere a copilului minor.
Eu cred ca sotia dvs are o alta relatie in Italia.
Mai bine ati inainta actiunea de divort solicitand desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei, incredintarea minorului spre crestere si educare, catre dvs. si pensie intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familie ionucroman ionucroman sotia a plecat an italia an aprilie 2008 sa antors dupa un an a luat copilul de acasa a plecat la maicasa zicandumi ca ia divorteaza.Copilul iera an grupa ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului IlieGeorgiana IlieGeorgiana Buna ziua, Sotul meu a parasit domiciliul in anul 2005 si a plecat in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita, care acum are varsta de 11 ani, sotul ... (vezi toată discuția)
Buna! dragutzacriss dragutzacriss Cunosc un cuplu casatorit de 12 ani, iar acum ea a luat fetita fara ca el sa stie si a plecat la mama ei cu toate hainele si cu cateva bunuri, si in plus plus ... (vezi toată discuția)